Chili con carne

Enkelt
25 min.
Chili con carne er en enkel og velkjent tex-mexgryte med aner fra Sørstatene i USA. Navnet betyr «chili med kjøtt», og det er nettopp det denne retten består av. En aromatisk kjøttgryte med mye smak fra chili, paprika og kryddere, som det er enkelt å lykkes med.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Finhakk løk, hvitløk og chili. Om du ikke ønsker at retten skal bli alt for sterk kan du tilsette mindre finhakket chili. Skjær paprikaen i små terninger, ca. 0,5 x 0,5 cm.

  2. Varm opp en romslig kjele på middels høy varme med Flytende Melange. Når Melangen er nøttebrun har pannen riktig temperatur og er klar for kjøttet. Stek kjøttdeigen til den er gyllen og gjennomstekt.

  3. Tilsett løk, hvitløk, chili, paprika, hermetiske tomater, kidneybønner, chilipulver, spisskummen og salt. Kok opp og la det småkoke i 10 minutter.

  4. Smak til med limesaft og server gjerne chili con carne med litt frisk koriander og rømme til.

Antall porsjoner:

  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk chili
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 2 ss Flytende Melange
  • 400 gram kjøttdeig
  • 800 gram hakkede tomater
  • 400 gram kidneybønner
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts spisskummen
  • 0.5 ts salt
  • 1 stk lime, saften
  • Frisk koriander

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Gulasj fra Knettsetra

Enkelt
260 min.

Kremet kyllinggryte med soltørkede tomater og spinat

Enkelt
25 min.

Huevos rancheros – meksikansk frokost

Enkelt
30 min.