Eckernførdekaker

Middels
35 min.
Denne julekaken består av en tynn mørdeigsbunn som blir dekket med et lag sprø marengs. Konsistensen skal være lett og delikat. Oppskriften gir ca. 35 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kaker:

  1. Pisk romtemperert Melange sammen med melis til blandingen er hvit og skummende.

  2. Tilsett eggeplommene, en og en av gangen. Ha i sitronskallet,og sikt på hvetemelet.

  3. Arbeid deigen raskt sammen til den er jevn og fin. La den stå kjølig et par timer.

  4. Kjevle ut deigen tynt, 2-3 mm og stikk ut kaker med et lite glass. Legg kaken på en bakeplate dekket med bakepapir.

Glasur:

  1. Varm opp ovnen til 180 grader.

  2. Pisk eggehvitene stive. Sikt sammen melis og vaniljesukker, og vend det forsiktig inn i eggehvitene.

  3. Smør et lag av marengsen på hver kake.

  4. Stek i ovnen i 15-18 minutter på nederste rille.

  5. Kakene er ferdige når bunnen er sprø og marengsen gyllen.

Antall porsjoner:

  • KAKER:
  • 375 gram Melange
  • 60 gram melis
  • 4 stk eggeplommer
  • 2 ts sitronskall, revet
  • 600 gram siktet hvetemel (ca. mengde)
  • GLASUR:
  • 4 stk eggehviter
  • 250 gram melis
  • 2 ts vaniljesukker

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram

Melange

Kommentarer

  • Bruker
    Kari-Anne

    Kan de fryses? Vil de Hilde seg i kakeboks?

    • Bruker
      Kari-Anne

      Mente holde…..

    • Mills
      Cecilie,

      Hei Kari-Anne! Frysing er ikke ideelt for marengskaker, men vi anbefaler å oppbevare kakene i tett kakeboks. Lykke til! 🙂

  • Bruker
    Anita Møller

    Beste kakene disse her. Må ha til jul🤟😘

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter