Enkle muffins med melisglasur

Enkelt
60 min.
Uansett om du skal bake til barnas bursdag eller til andre festlige anledninger, er muffins alltid populært. Variasjonsmulighetene er dessuten uendelige, og du kan fylle og toppe dem med dine favorittsmaker. Denne enkle muffinsoppskriften gir ca. 12 muffins.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Muffins:

  1. Varm opp ovnen til 175 grader.

  2. Bland sammen egg og sukker, og pisk det godt sammen til det er lyst og luftig.

  3. Tilsett flytende Melange i røra. Bruk vinduet på siden av flasken for å beregne 1 dl.

  4. Tilsett melk.

  5. Bland bakepulver, vaniljesukker og hvetemel, og sikt inn mens du fortsetter å piske.

  6. Pisk til du har en jevn og klumpfri røre

  7. Fordel røren i muffinsformer til de er ¾ fulle.

  8. Stek muffinsene på midterste rille i ovnen. Små muffins stekes i ca. 12 minutter, mens store muffins stekes i 15-20 minutter.

  9. Avkjøl muffinsene før du har på glasur.

Melisglasur:

  1. Bland sammen melis, vann og sitronsaft.

  2. Tilsett konditorfarge om du ønsker farget glasur.

  3. Virker melisglasuren for tørr kan du tilsette litt mer vann. Pass på mengden og tilsett aldri mer enn 1 ts av gangen, ellers risikerer du at glasuren fort blir for flytende.

  4. Fordel melisglasur over muffinsene og pynt gjerne med litt kakestrøssel.

Antall porsjoner:

  • MUFFINS:
  • 1 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl Flytende Melange
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 dl melk
  • 2.5 dl hvetemel
  • GLASUR:
  • 3 dl melis
  • 2 ss vann
  • 1 ss sitronsaft
  • Kakestrøssel til pynt

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Comments

Lignende oppskrifter

Rask sjokoladekake i langpanne

Enkelt
60 min.

Saftige lyse muffins

Enkelt
40 min.

Melkefri sjokoladekake i langpanne

Enkelt
65 min.