Eplekake

Enkelt
50 min.
Dette er klassikeren vi alltid kommer tilbake til. Få ting slår et stykke varm, kanelduftende eplekake servert med en kule vaniljeis. Oppskriften gir cirka 10 biter eplekake.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader.

  2. Skrell og del eplene i skiver.

  3. Pisk egg og sukker til eggedosis.

  4. Bland i Flytende Melange og melk. Rør inn hvetemel og bakepulver.

  5. Hell røren i en rund kakeform (cirka 24 cm) og fordel epleskivene utover røren.

  6. Dryss på sukker og kanel, og stek eplekaken på nederste rille i stekeovnen i ca. 40 minutter.

  7. TIPS: Server med vaniljeis eller pisket krem hvis du har lyst på noe ekstra godt!

Antall porsjoner:

  • 3 stk epler
  • 3 stk egg
  • 2.5 dl sukker
  • 1.5 dl Flytende Melange
  • 1 dl melk
  • 3 dl siktet hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss sukker
  • 1 ts kanel

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Kommentarer

  • User
    Anonym

    lagde denne kaka på skolen i mat og helse. Kaken ble svidd på toppen og inni var den fortsatt bare deig. Men utenom det kan jeg foreslå en endring på oppskrifta: istedenfor å sette kaken på nederste rille ville jeg heller brukt den midterste

    • Mills
      Signe Marie,

      Hei, og takk for godt innspill. Gøy at du lagde denne i mat og helse på skolen 🙂 Ettersom alle ovner er forskjellige, må man ofte justere litt i steketid og temperatur. Det sikreste i denne oppskriften vil være å sjekke med en pinne når du nærmer deg slutten av anbefalt steketid for å sjekke om den er ferdig. Bedre lykke neste gang 🙂

      • User
        Anonym, samme som kommenterte

        takk

        • User
          Anna Maria

          Skrudde av ovnen etter 20 minutter, allerede da var den nesten gjennomstekt.. Lot den hvile på restvarmen. Resultatet ser fint ut, men kaken min er også svidd på toppen🤷🏻‍♀️

          • Mills
            Signe Marie,

            Hei Anna Maria, og takk for tilbakemelding! Om du vil forsøke en gang til, ville jeg absolutt forsøkt lavere varme og følge med underveis, så ikke den blir for stekt på toppen. Ettersom ovner er så forskjellige, gjelder det å prøve seg litt frem, så blir nok resultatet helt perfekt til slutt. Glad den falt i smak! God bakelyst videre 🙂

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter

Rabarbrapai med jordbær

Middels
120 min.

Eple crumble kake

Enkelt
40 min.

Vaniljesnurrer med bringebær

Enkelt
120 min.