Eplekake

Enkelt
50 min.
Dette er klassikeren vi alltid kommer tilbake til. Få ting slår et stykke varm, kanelduftende eplekake servert med en kule vaniljeis. Oppskriften gir cirka 10 biter eplekake.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader.

  2. Skrell og del eplene i skiver.

  3. Pisk egg og sukker til eggedosis.

  4. Bland i Flytende Melange og melk. Rør inn hvetemel og bakepulver.

  5. Hell røren i en rund kakeform (cirka 24 cm) og fordel epleskivene utover røren.

  6. Dryss på sukker og kanel, og stek eplekaken på nederste rille i stekeovnen i ca. 40 minutter.

  7. TIPS: Server med vaniljeis eller pisket krem hvis du har lyst på noe ekstra godt!

Antall porsjoner:

  • 3 stk epler
  • 3 stk egg
  • 2.5 dl sukker
  • 1.5 dl Flytende Melange
  • 1 dl melk
  • 3 dl siktet hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss sukker
  • 1 ts kanel

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Comments

Lignende oppskrifter

Rabarbrapai med jordbær

Middels
120 min.

Eple crumble kake

Enkelt
40 min.

Vaniljesnurrer med bringebær

Enkelt
120 min.