Saftig nøttebunn med fyldig, gul krem og firkløverglasur som smelter på tunga. Denne kaken vil garantert forsvinne fort fra kakebordet. Firkløverkake er perfekt å lage på forhånd og kan oppbevares i fryseren til den dagen den skal serveres. Nøttebunnen blir om mulig bare enda bedre av dette. Kaken er også naturlig glutenfri. 1 porsjon passer til en kakeform på 22 cm i diameter.

Ingredienser

1 porsjon

Nøttebunn:

5 stk eggehviter
125 gram hasselnøtter
125 gram mandler
250 gram melis
1 ts bakepulver
0.25 ts salt

Gul krem

5 stk eggeplommer
1 dl kremfløte
100 gram melis
4 ts vaniljesukker
100 gram Melange

Firkløverkrem

150 gram firkløversjokolade
1 dl kremfløte
30 gram Melange

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Iren

    Holder på å bake den nå🩷så enkel og grei oppskrift å følge😍gleder meg til å smake🩷

    • Cecilie,

      Håper kaken smakte, Iren! Takk for tilbakemelding, og lykke til med baksten 😊

  • Tuppapia

    Prøver meg på nøttebunn for første gang, men hvordan vet jeg om bunnen er ferdig?

    • Cecilie,

      Hei Tuppapia! Så hyggelig å høre at du vil prøve deg på denne kaken. Nøttebunnen er ferdig stekt etter 35 minutter på rist i nederste halvdel av ovnen. Den får en tørr overflate og trekker seg noe fra kanten. Lykke til! 🙂

  • Tine

    Super god kake, anbefales. Lett og enkel oppskrift 🫶

    • Cecilie,

      Så hyggelig at kaken faller i smak hos deg, Tine! Takk for at du anbefaler denne, og lykke til med bakingen! 😊

  • Anne Brit Fossmark

    En fantastisk god kake, er nok familiens favoritt. Tror jeg er glad jeg valgte denne med gul krem.

    • Cecilie,

      Herlig å høre at dette er familiens favoritt, Anne Brit! Kos deg med kakebakingen 😊

  • Therese rindal

    Hei jeg prøver meg på denne nå. Første gang og nøttebunnen har stått 34 min nå og blitt veldig har. Er stekt på toppen men ikke i midten. Er det riktig?

    • Cecilie,

      Hei Therese! Ja, bunnen har et hardt skall på toppen, men inni er den myk. Håper det smakte! 😊

      • Elisabeth Ødegaard

        Kaken er kjempegod,men veldig klissete når jeg skulle skjøre den opp til gjestene.

        • Cecilie,

          Så godt å høre at kaken ble kjempegod, Elisabeth! Hvis du avkjøler kaken godt er den lettere å skjære opp, og litt mindre klissete. Lykke til med videre bakst! 😊

  • May Ellen Kåsa

    Fikk rester av en kollega på jobb i dag. Veldig god, kommer nok til å prøve den😋

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre, May Ellen! Alltid gøy når oppskriftene våre slår an, lykke til med bakingen! 😊

  • Marie

    Fikk servert denne i bursdag i sommer..
    Kjempegod og populær kake🥰
    Anbefales.

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at kaken falt i smak, Marie! Takk for at du anbefaler den videre, og lykke til med kakebakingen i sommer 🙂

  • Guttorm Andeassen

    Veldig fornøyd. men kan hele kaka fryses

    • Cecilie,

      Hei Guttorm! Ja, hele kaken kan fryses, inkludert krem. Bare husk å ta den opp til tining dagen før den skal serveres. Lykke til! 🙂

  • Anne-Margrethe Lorentzen

    Jeg hadde ovnen på 150 grader. 10 min før oppgitt tid var den kraftig brent. Ellers var det en bra oppskrift.

    • Cecilie,

      Hei Anne-Margrethe! Så leit å høre at kaken ble brent. Husket du å sette den inn på nederste rille? Fordi alle ovner er forskjellige er temperaturene i oppskriftene våre bare veiledende. Det er viktig å følge med underveis, og tilpasse tid til egen ovn. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂

  • Tove

    Kjempegod og mektig kaloribombe som ble familiens favoritt fra første bit. Så nå skal alle ha den når dager skal feires 😀

    • Cecilie,

      Ja, denne er virkelig en vinner, det er vi enige i, Tove! Takk for hyggelig tilbakemelding, og lykke til med kakebakingen 🙂

      • Martin

        Kona sin favoritt siden første bit, jeg må lage den til hver anledning, dobler kremen, mmmm 🙂
        Opplever også at jeg må skru ned de siste 10 min for å unngå brent topp. Står nederst. Må noen ganger skru av å la den stå i ovn med døra åpen.
        Til dere som skal lage denne for første gang: jeg anbefaler virkelig IKKE å lag denne dagen før.
        Det blir bare klin når du skal dele opp. (Egen erfaring etter 8 forsøk)
        Den er for det første så mye bedre i smak etter 2-3 dager i kjøleskapet, (legger opp i en halv vaniljestang i kremen) for det andre så er den mye mindre klinete å dele opp kald.
        Tips til frysing: kjøl den godt ned først, del den så opp i stykker og så frys. Da kan du ta opp de stykkene du skal ha til tining samme dag.

        • Cecilie,

          Tusen takk for alle tips til baking av denne kaken, Martin! Det setter vi stor pris på at du deler. Så hyggelig å høre at den er konas favoritt. Lykke til med bakingen! 🙂

  • Alvin

    Den var god, men jeg synes at oppskriften burde forklare mer.

    • Cecilie,

      Hei Alvin! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak. Takk for tilbakemeldingen om at oppskriften kunne vært mer detaljert. Fortell oss gjerne hvilke trinn du føler trenger nærmere forklaring 🙂

  • Rigmor

    Kan ferdig kake med sjokoladetrekket på fryses ?

    • Cecilie,

      Ja, det kan den, Rigmor! Lykke til med bakingen 🙂

  • Hallvard

    Hei.
    Svært god kake. Eg byter ut melange med Tine sitt «Godt smør», som vi seier.
    Brukar det i alle kaker med gul krem som eg lagar.

    • Cecilie,

      Hei Hallvard! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak! Vi synes selvfølgelig den smaker aller best med Melange, men det viktigste er at alle finner en løsning som passer best for seg. Lykke til med bakingen! 🙂

  • Victoria

    Skal oppskriften dobles om kaken lages i langpanne?

    • Cecilie,

      Hei Victoria! Ja, bruker du en stor langpanne på 30 x 40 cm kan du doble oppskriften. Lykke til med bakingen! 🙂

  • Bjørg Evy Sola

    Nyyydelig kake sier alle som får den servert. Rett og slett min store favoritt.

    • Cecilie,

      Hei Bjørg Evy! Så hyggelig at kaken er en favoritt hos deg. Takk for tilbakemeldingen, og god førjulstid! 🙂

  • Martin

    Lager denne kaken til alle anledninger. Elsker den.
    Står og lager en nå faktisk, venter på at sjokoladesausen skal kjøle seg ned.
    Viktig som mange skriver å ikke blande inn smør eller sjokolade før tempen er litt over lunka.
    For best mulig resultat bruk vaniljesukker fra Helios og solegg.
    Har nå byttet ut 50-60 g mandler med pecan, spent på å smake forskjellen.

    • cecilie

      Hei Martin! Så hyggelig å høre at kaken faller i smak! Takk for tips om sjokoladesausen, og lykke til med pecannøttene. Fortell oss gjerne hvordan det gikk. God bakelyst! 🙂

  • Maria

    Kan kaken fryses med den gule kremen?

    • Cecilie

      Ja, det går fint! 🙂

  • Eilin Tresnes

    Kan kaken fryses?

    • Cecilie

      Hei Eilin! Ja, kaken kan fryses, men husk å ta den opp til tining dagen før den skal serveres. Lykke til! 🙂

      • Maria

        Kan den fryses med den gule kremen?

        • Cecilie

          Ja, det går fint å fryse kaken med den gule kremen. Lykke til! 🙂

  • Annejorunn

    Tenkte jeg kunne bruke meierismør smør i stedet for melang

    • Anne Cathrine

      Vi synes selvfølgelig det blir best resultat og smak med Melange, men du kan også bruke smør. Lykke til med bakingen 😊

  • Bjørg Frøholm

    Ikkje KOK den gule kremen ,kjøl den ned før du har i det romtempererte smøret ,ellers smeltar det ,eg har aldri mislukkast .rør godt ,eg har bruka å hadt sjokolade i den gule kremen medan den er heit så sjokoladen smeltar ,kjøl å bland i smør .,men det er no min måte å gjere det på

    • Anne Cathrine

      Takk for fine innspill, Bjørg! Det ser ut som du har funnet frem til en fin fremgangsmåte som gjør at du lykkes hver gang. Det er jo ingenting som er bedre enn det 😊

  • Guro martine

    Både eggekrem og sjokoladekremen ble svært tyntflytende, fulgte oppskriften helt nøye. Har dere tips til at den ikke renner utover slik?

    • Wenche Grennes

      du kan ha en halv ts. Maizena i den gule kremen

      • Anne Cathrine

        Takk for tips, Wenche 😊

    • Anne Cathrine

      Hei Guro Martine! Det er aldri gøy når man følger oppskriften og resultatet ikke blir slik man tenker det skal.
      Når det gjelder den gule kremen så kan det hende at eggeblandingen har vært for varm når Melange blir rørt inn. Da smelter den og konsistensen blir for tynn. Prøv å sette kremen i kjøleskapet en stund. Det burde gjøre at den tykner. Du kan også forsøke å piske den opp med en håndmikser på middels hastighet. Da kan det også være at kremen blir noe lysere.
      Det er vanskelig å si hva som har gått galt med sjokoladekremen. Kan det være fløten og Melange ble for varm, eller at gryten fremdeles stod på varmen mens du rørte inn sjokoladen? Uansett, så lenge sjokoladen ikke har blitt for varm så burde kremen tykne hvis den bare blir kald nok.
      Håper det gav noen svar og at du vil bruke oppskriften igjen. Lykke til 😊

  • Kerstin Orø

    Amazing kake. Baker nr 2 på to dager. Noe av det beste jeg har smakt. Og så enkel. Takk for oppskrift:)

    • Anne Cathrine

      Så gøy at oppskriften og kaken har falt så i smak, Kerstin! Og takk for flott tilbakemelding 😊

      • Kerstin

        Jeg hadde daimkuler på toppen av firkløvertoppingen. Det ble en innertier:)

        • Anne Cathrine

          Det høres kjempegodt ut med Daimkuler, Kerstin 😊 Takk for tipset!

  • Hege

    Jeg synes kakebunnen ble litt unødvendig søt, så kommer til å redusere melismengden til 200 gram neste gang. Da vil det smake mer av nøttene. Vil også anbefale å bruke 2 ts vaniljesukker og ikke 4, hvis man ikke ønsker utpreget smak av vaniljekrem

    • Cecilie

      Hei Hege! Ja, det høres ut som en god løsning hvis du ønsker en mindre søt bunn og litt mindre vaniljesmak i kremen. Takk for at du deler innspillet med oss, og lykke til hvis du baker den igjen! 🙂

  • Bjørg. Sundd

    Kaka blirmye bedre om du halverer sukker eller.melis både i bunn og krem

    • Cecilie

      Hei Bjørg! Ja, det er ikke noe i veien for å halvere melisen, her må hver enkelt finne ut av hva som passer best for seg rent smaksmessig. Lykke til!

      • Elin Næristorp

        Kan man erstatte melis med sukker eller annen søtning?

        • Cecilie

          Hei Elin! Ja, du kan erstatte melis med sukker, det går fint! Men med annen søtning har vi ikke prøvd selv, men det skal ikke være noe i veien for å erstatte melis med sukrin eller tilsvarende. Lykke til! 🙂

  • Tea

    Kjempegod kake! Måtte dekoreres til bursdag, så jeg lagde ekstra mye fyll med hjelp av vaniljekrem fra butikken i sjokoladekremen (la Dronningsjokolade). La i resterende vaniljekrem også i vaniljekremen som var til overs etter første lag og lagde en smørkrem av begge variantene som glasur på toppen. Ble veldig fin dekorasjon og kjempegod kake:)

    • Anne Cathrine

      Wow! Det høres ut som en fantastisk flott bursdagskake, Tea 🤩Takk for at du deler det fine tipset med oss 👏

  • Bjørg Frøholm

    Somme tider har eg blanda lys kokesjokolade i den gule kremen ,den smeltar eg nor eg tjuknar eggeplomane. ,tykte det var greit med litt forandring av kaka.

    • Cecilie

      Hei Bjørg! Ja, dette høres ut som en nydelig vri på denne kaken, takk for at du deler tipset med oss. Godt nytt år til deg! 🙂

  • Marit Rindli

    Dette er en variant av suksessterte. Jeg bruker melkefri Melange og laktosefri fløte. Kan da bruke litt kakao i kremen på toppen, da Firkløver inneholder melk. Det blir ikke Firkløverkake, men er alltid en suksess!

    • Cecilie

      Hei Marit! Så fint at du har funnet gode erstatninger som passer for deg, og at smaken blir like god. Takk for at du deler!

  • Margrethe Sagen

    Har mandel og nøtteallergi.Hva gjør jeg da?

    • Cecilie

      Hei Margrethe! Uten mandler og nøtter forsvinner Firkløversmaken på denne kaken, så da vil jeg heller råde deg til å bake en av de andre kakene. For eksempel pavlova, som har marengs som utgangspunkt. Lykke til!

  • Annie

    Har en plate gelantin i eggekremen.

    • Cecilie

      Hei Annie! Høres godt ut, lykke til!

  • Marit Fossmark

    Bytt ut firkløverkremen med vispet kremfløte. Oppå fløten legges tett i tett med kiwi og friske bær.

    • Cecilie

      Nam, det høres godt ut, Marit! Takk for at du deler!

  • Reidun Bergum

    Til gul krem er det smørsmaken som gjør hele den deilige smaken, så meierismør er absolutt nødvendig og best.

  • Monica

    Hei
    Kan du bruke bare mandler og ikke hasselnøtter?

    • Karina

      Hei Monica! Det kan man, men smaken som kjennes fra firkløver forsvinner litt da. Her må du gjerne prøve deg fram 🙂

  • Ann Mary Samseth

    Eggekremen og sjokoladekremen ble svært tyntflytende, selv etter god avkjøling.Fulgte oppskriften nøye.

  • Linn

    Kan man fryse ned kaken?

    • Karina

      Hei Linn! Det kan man gjøre 🙂 Godt å ha litt på lager i fryseren.

  • Ellinor

    Nydelig kake. Brukte firkløver m/appelsin & havsalt i toppingen.

    • Karina

      Hei Ellinor. Takk for tips og hyggelig tilbakemelding! Ønsker deg en fin helg!