Firkløverkake

Middels
150 min.
Saftig nøttebunn med fyldig, gul krem og firkløverglasur som smelter på tunga. Denne kaken vil garantert forsvinne fort fra kakebordet. Firkløverkake er perfekt å lage på forhånd og kan oppbevares i fryseren til den dagen den skal serveres. Nøttebunnen blir om mulig bare enda bedre av dette. Kaken er også naturlig glutenfri. 1 porsjon passer til en kakeform på 22 cm i diameter.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Bunn:

  1. Sett ovnen på 180 grader. Kle en rund kakeform på 22 cm i diameter med bakepapir. Om du ikke har bakepapir kan formen smøres med Melange for å unngå at bunnen fester seg i formen.

  2. Pisk eggehvitene til de er hvite og stive. Det tar ca. 2-3 minutter.

  3. Finmal nøttene med food processor eller en mandelkvern.

  4. Bland melis, bakepulver og salt og sikt sammen med nøttene.

  5. Vend nøtteblandingen inn i de stivpiskede eggehvitene til alt er godt blandet.

  6. Ha røren kakeformen. Bruk slikkepott til å jevne ut overflaten.

  7. Stek nøttebunnen i 35 minutter på rist i nederste halvdel av ovnen. La bunnen avkjøles i kakeformen.

Gul krem:

  1. Rør sammen eggeplommer, kremfløte, siktet melis og vaniljesukker i en gryte på middels sterk varme. Varm opp under omrøring til sausen begynner å tykne.

  2. La eggeblandingen avkjøles litt før du rører inn terninger med romtemperert Melange. Rør godt til alt har smeltet og avkjøl til romtemperatur.

  3. Smør den eggekremen i et jevnt lag på den avkjølte nøttebunnen.

  4. Sett kaken i fryseren i cirka 1 time. Det gjør det enklere å fordele firkløverkremen på toppen av eggekremen.

Firkløverkrem:

  1. Varm opp kremfløte og Melange i en gryte til det begynner å ryke.

  2. Rør inn grovhakket Firkløver-sjokolade og rør til alt er smeltet sammen og du har en fin, samlet krem. Avkjøl kremen litt, men ikke så mye at det tykner og blir vanskelig å fordele utover kaken.

Montering:

  1. Ta kaken ut av fryseren og fordel firkløverkremen oppå den gule kremen. Sett kaken tilbake i frysen, eller i kjøleskapet, i 30 minutter slik at sjokoladekremen stivner.

Antall porsjoner:

  • Nøttebunn:
  • 5 stk eggehviter
  • 125 gram hasselnøtter
  • 125 gram mandler
  • 250 gram melis
  • 1 ts bakepulver
  • 0.25 ts salt
  • Gul krem:
  • 5 stk eggeplommer
  • 1 dl kremfløte
  • 100 gram melis
  • 4 ts vaniljesukker
  • 100 gram Melange
  • Firkløverkrem:
  • 150 gram firkløversjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • 30 gram Melange

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

  • User
    Reidun Bergum

    Til gul krem er det smørsmaken som gjør hele den deilige smaken, så meierismør er absolutt nødvendig og best.

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter

Daimkake i langpanne

Middels
90 min.

Tropisk aroma

Enkelt
120 min.

Toscakake

Enkelt
60 min.