Fløtegratinerte poteter

Enkelt
40 min.
Fløtegratinerte poteter er klassisk tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter. Varier gjerne med friske urter som rosmarin, timian og dill ut ifra hva du skal servere potetene sammen med. Et godt tips er å koke potetene nesten helt møre før de skal inn i ovnen – da blir de fløtegratinerte potetene raskere ferdig.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader.

  2. Skrell potetene og del i cirka 3 millimeter tykke skiver.

  3. Kok potetskivene i lettsaltet vann i 10 minutter. Sil av vannet og la dem tørke i fem minutter.

  4. Bland Flytende Melange, presset hvitløk, finhakket rosmarin, salt, pepper og fløte i en skål.

  5. Spre potetskivene jevnt utover i en ildfast form. Hell fløteblandingen over potetene og strø ost over.

  6. Stekes på miderste rille i cirka 20 minutter til osten har smeltet og blitt gyllen.

  7. Tips! Har du dårlig tid? Prøv Mills fløtegratinerte poteter.

Antall porsjoner:

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Chiliglasert svinenakke med pannestekte poteter

Enkelt
150 min.

Klassisk lammelår

Enkelt
210 min.

Helgrillet entrecote med grønnsaksspyd

Enkelt
60 min.