Foliebakt fisk og grønnsaker

Enkelt
30 min.
Fisk i folie er et godt tips til enkel hverdagsmiddag, det er nærmest umulig å ikke få et saftig og godt resultat. Fyll fiskepakkene med det du har for hånden av grønnsaker og urter.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Riv av en firkant aluminiumsfolie.

  2. Kutt opp grønnsakene. Ha 2 ss med Flytende Melange midt på arket av aluminiumsfolie, og legg grønnsakene oppå. Legg fiskefileten over grønnsakene.

  3. Strø litt salt og pepper over fisken og grønnsakene, og sprut litt sitronsaft over. Tilføy også 1-2 ss hvitvin om ønskelig.

  4. Brett folien sammen slik at skjøten er opp.

  5. Lag pakken på et stekebrettet i ovnen (200 grader). Stek i 10-20 minutter. Steketiden kan variere noe avhengig av varmen og tykkelsen på fisken. Åpne pakken og undersøk om fisken er er gjennomstekt før servering.

  6. Server retten direkte i folien, gjerne med ris, poteter eller brød som tilbehør.

  7. Tips! Du kan også legge foliepakken på grillen. Da skal de grilles på medium varme i cirka 10 minutter.

Antall porsjoner:

  • 150 gram fisk (f.eks laks)
  • 100 gram grønnsaker (f.eks squash, purre, sitron, hvitløk, fenikkel eller andre favoritter)
  • 2 ss Flytende Melange med smør- og rapsolje
  • 1 ts sitronsaft
  • Litt salt og pepper
  • Aluminiumsfolie
  • Brød, ris eller poteter

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Grillet laks med reddik- og fenikkelsalat

Enkelt
30 min.

Helgrillet entrecote med grønnsaksspyd

Enkelt
60 min.

Saftige hvitløksknuter

Enkelt
120 min.