Formkake med moreller og melisglasur

Enkelt
60 min.
Moreller er en sommerfavoritt hos mange. Den runde og søte smaken på morellene gjør seg dessuten ekstra godt i en klassisk formkake med en frisk melisglasur.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kake:

  1. Varm opp ovnen til 175 grader.

  2. Bland sammen hvetemel, sukker, bakepulver og vaniljesukker.

  3. Ha i Flytende Melange og melk, og visp det godt sammen.

  4. Tilsett ett og ett egg av gangen og visp til du har en jevn og klumpfri røre.

  5. Fjern steinene fra morellene og del dem i to. Vend dem inn i røren.

  6. Tips! Del morellen i to med en kniv og bruk knivspissen til å vippe ut steinen.

  7. Pensle en brødform med Flytende Melange og hell røren over i formen.

  8. Stek formkaken på midterste rille i cirka 40-45 minutter til den er gjennomstekt. Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig. Er det røre igjen på pinnen, trenger den lenger tid i ovnen.

  9. Avkjøl kaken i formen mens du lager melisglasur.

Melisglasur:

  1. Bland sammen melis, vann og sitronsaft i en bolle.

  2. Ta formkaken ut av formen og fordel melisglasur over formkaken. La det renne litt melisglasur ned på kantene.

  3. Pynt formkaken med hele moreller

Antall porsjoner:

  • KAKE:
  • 250 gram siktet hvetemel
  • 250 gram sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 dl Flytende Melange
  • 1.5 dl melk
  • 3 stk egg
  • 400 gram moreller
  • 2 ss Flytende Melange (til pensling)
  • MELISGLASUR
  • 3 dl melis
  • 3 ss vann
  • 1 ss sitronsaft
  • 20 stk moreller (til pynt)

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Blåbærkake med sitronglasur

Enkelt
60 min.

Rabarbrakake i langpanne

Enkelt
60 min.

Blåbærflette med vaniljekrem

Middels
120 min.