Fru Aals Kaker

Middels
30 min.
Fru Aals kaker er gammeldagse, norske julekaker som består av små, runde mørdeigsbunner som blir dekket med en klatt deilig, hjemmelaget mandelmasse. Kakene blir gjerne stukket ut med små egge- eller akevittglass. Oppskriften gir ca. 35 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Deigen:

  1. Visp eggeplommene og fløten godt med sukkeret.

  2. Tilsett 250 gram romtemperert Melange vekselvis med melet.

  3. Arbeid deigen raskt sammen. Dekk den til og sett den kjølig noen timer.

Mandelmasse:

  1. Skåld og mal mandlene. Tilsett sukkeret og eggehvitene, og bland til en jevn masse.

Kakene:

  1. Kjevle deigen tynt på melet bakebord eller på bakepapir. Stikk ut små runde kaker, 3-4 cm i diameter. Legg dem etter hvert på en bakeplate dekket med bakepapir. Legg en liten topp av mandelmassen på hver kake.

  2. Stek kakene i stekeovn ved 200 grader i 8 -10 minutter, midt i ovnen, til kakene er lyse gule.

  3. Avkjøl kakene på rist etter steking.

Antall porsjoner:

  • DEIGEN:
  • 2 stk eggeplommer
  • 2 ss kremfløte
  • 150 gram sukker
  • 250 gram Melange
  • 350 gram hvetemel (ca. mengde)
  • MANDELMASSE:
  • 100 gram mandler, skåldede og malte
  • 75 gram sukker
  • 2 stk eggehviter

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

  • Bruker
    Elise

    Disse kakene er ikke gode. Skjønte ikke hva som skjedde men jeg fikk bare fem av denne oppskriften, men de var til gjengjeld ganske store

    • Bruker
      Astrid

      Skjevles 3-5mm,stikkes ut med et vannglass. De er ikke så veldig søte, jeg likte dem godt da jeg vokste opp. Er du en søtmoms så liker du de sikkert ikke.

  • Bruker
    Didrik Høyball

    Fru Aal, er du en ål?

Lignende oppskrifter