Glutenfrie krumkaker

Middels
120 min.
Krumkaker er blant julens mest populære julekaker. Med denne glutenfrie oppskriften kan enda flere nyte den tradisjonsrike baksten. Spis dem som de er, eller fyll dem opp med multekrem, is eller bær. 1 porsjon gir cirka 15 glutenfrie krumkaker – florlette og knasende sprø, akkurat som originalen. Om du også ønsker å ta hensyn til melkeallergikere kan du bruke blå melkefri Melange.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Smelt Melange i en kasserolle og la det avkjøles litt.

  2. Bruk kjøkkenmaskin eller håndmikser, og pisk egg og sukker på høy hastighet i cirka 5 minutter, til du har en lys og luftig eggedosis.

  3. Senk hastigheten til lav/middels og hell over smeltet Melange. La maskinen gå til alt er blandet.

  4. Rør sammen melblanding, potetmel og kardemomme. Sikt det tørre over eggedosisen og bland godt sammen.

  5. Tilsett vann og la maskinen gå til du har en klumpfri røre.

  6. Dekk bollen med plastfolie og la røren svelle i kjøleskapet i 1 time.

  7. Sett krumkakejernet på nest høyeste nivå. Rør godt om i kakerøren før du starter stekingen.

  8. Hell cirka 1 spiseskje krumkakerøre på midten og stek i 60-90 sekunder, til de har fått en gyllen og fin farge.

  9. Bruk krumkakepinne til å rulle kakene til kremmerhus. Her er det viktig å jobbe raskt slik at krumkakene ikke stivner før du får formet dem.

  10. TIPS: En flott juledessert er krumkakeskåler fylt med krem og bær. Da dytter du den nystekte krumkaken ned i en stor kopp og lar den stivne til formen av en skål.
  11. La krumkakene avkjøles helt på rist. Oppbevar i tett kakeboks.

Antall porsjoner:

  • 150 gram Melange
  • 3 stk egg
  • 150 gram sukker
  • 75 gram glutenfri fin/lys melblanding
  • 75 gram potetmel
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.5 dl vann

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Krumkaker

Middels
60 min.

Eggefrie krumkaker

Enkelt
30 min.

Rømmebrød

Middels
60 min.