Gratinerte pannekaker med kylling

Middels
60 min.
Fylte, gratinerte pannekaker er en stor middagsfavoritt for hele familien. Det er også en perfekt måte å bruke rester. Du kan for eksempel bruke tacokjøttdeigen eller kjøttsausen fra pastamiddagen, eller fylle pannekakene med vegetarfyll hvis du liker det best. I denne varianten er fyllet laget med kyllingkjøttdeig i en nydelig tomatsaus.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Pannekaker:

  1. Visp sammen egg, melk og Flytende Melange i en stor bolle.

  2. Bland de tørre ingrediensene, og tilsett litt og litt i eggeblandingen. Rør alt godt sammen til du har en jevn og klumpfri røre.

  3. Ha Flytende Melange i en stor stekepanne på middels høy varme.

  4. Ha cirka 1 dl pannekakerøre i stekepannen og fordel jevnt utover ved å vippe på stekepannen.

  5. Stek pannekaken i 1-2 minutter til den er gyllen på undersiden og røren på toppen har begynt å stivne.

  6. Snu pannekaken over på den andre siden og stek ferdig, cirka 1 minutt.

  7. Legg de ferdigstekte pannekakene i en ildfast form under et kjøkkenhåndkle eller aluminiumsfolie for å holde dem myke. Da holder pannekakene seg myke og blir enklere å rulle senere.

Fyll:

  1. Ha Flytende Melange i en stekepanne på middels sterk varme. Stek finhakket løk til den er myk og blank, 3-5 minutter.

  2. Tilsett finhakket hvitløk, salt, pepper og oregano. Rør om og ha over i en skål.

  3. Tørk av stekepannen og skru opp varmen til relativt sterk varme. La den bli varm før du tilsetter litt Flytende Melange.

  4. Tørk kyllingkjøttdeigen lett med tørkepapir og del i to. Brun halvparten av kjøttdeigen i den varme pannen og ha deretter over i bollen med løk. Stek resten av kjøttdeigen på samme måte.

  5. Ha alt tilbake i stekepannen og tilsett tomatpure og paprika i små terninger.

  6. Hell over knuste tomater og vann. Kok opp og la alt småkoke på middels varme i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Ostesaus:

  1. Ha Flytende Melange med Smør i en kjele på middels sterk varme. Rør inn melet med en visp.

  2. Trekk kjelen bort fra den varme platen og spe med litt og litt melk, cirka halvparten totalt. Visp godt mellom hver gang for å få bort eventuelle melklumper.

  3. Sett kasserollen tilbake på platen. Kok opp sausen mens du sper med resten av melken og ser at sausen tykner litt.

  4. Rør inn ost og smak til med muskatnøtt, salt og pepper.

Montering:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme. Smør en ildfast form (ca. 27 x 29 cm) inn med litt Flytende Melange.

  2. Fyll 8 pannekaker med kjøttsausen og rull forsiktig sammen. Legg rullene tett i tett i den ildfaste formen.

  3. Hell til slutt over ostesausen.

  4. Sett formen på rist midt i ovnen og stek i ca. 30 minutter, til alt er gjennomvarmt og ostesausen har fått litt farge på toppen.

  5. Server gjerne med en salat til.

Antall porsjoner:

Kommentarer

Lignende oppskrifter