
Gulrotsuppe med chili og ingefær
Slik gjør du
-
Finhakk løk, hvitløk og chili. Riv eller finhakk ingefæren.
-
Riv eplet grovt på et råkostjern. Skrell gulrøttene og skjær i biter.
-
Varm opp en gryte på middels sterk varme med Flytende Melange. Ha i løk, hvitløk og chili, og fres til løken er myk, men ikke brunet.
-
Tilsett ingefær, revet eple og gulrøtter, og la dette godgjøre seg i noen minutter i gryta.
-
Løs opp to buljongterninger med kyllingkraft i 8 dl vann. Tilsett buljongen og appelsinsaften i gryta. La suppen koke til gulrøttene er møre.
-
Kjør alt sammen til en jevn blanding med stavmikser, og smak til med salt og pepper.
-
Riv litt koriander og bland i suppen, og server gjerne med noen friske blader på toppen.
-
Tips! Liker du litt biter i suppen, er det bare å kjøre litt kortere. Vil du ha en helt jevn suppe, kjører du bare stavmikseren lengre.
-
(Denne oppskriften har vi fått av Ingrid.)
Antall porsjoner:
- 1 stk gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili
- 3 cm frisk ingefær
- 1 stk eple, revet på råkostjernet
- 700 gram gulrøtter
- 8 dl kyllingkraft (eller grønnsakskraft om du ønsker det)
- 2 stk appelsiner (bare saften)
- Salt og pepper
- Frisk koriander
Kommentarer