Kakao på pinne

Enkelt
120 min.
Kakao på pinne er en fantastisk spiselig julegave, ypperlig til den som har alt. Kakaopinnen røres enkelt ut i en kopp varm melk og gir dermed varm sjokolade på rekordtid. Oppskriften gir cirka 8 kakaopinner.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Tips! I tillegg til ingrediensene trenger du en vanlig isbitform og pinner. Sistnevnte fås kjøpt på Panduro og lignende hobbybutikker. 

  2. Fyll en kjele 1/3 full med vann og kok opp. Senk varmen til middels og legg over en egnet bolle til vannbad.

  3. Smelt sjokolade og Delfia over vannbad.

  4. Sikt inn melis og kakaopulver og rør til du har en jevn og fin sjokoladeblanding. Tilsett en klype salt og rør om et par ganger til.

  5. Hell sjokoladeblandingen over i en isbitform og fyll de er nesten fulle. Dytt pinnen ned i isbitformene og sett blandingen kaldt i minst 2 til 3 timer.

  6. Tips! Topp sjokoladeblandingen i isbitformene med minimarshmallows eller kanel, før du setter blandingen kaldt. Se flere serveringstips her.

Antall porsjoner:

  • 450 gram kokesjokolade
  • 50 gram Delfia
  • 2 dl melis
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 klype salt

Produkter i oppskriften

Delfia

Kommentarer

  • Bruker
    Nalah

    Delfia det så jeg på butikken i stad.

    • Mills
      Cecilie,

      Håper du fikk laget deg kakao på pinne 😊

  • Bruker
    Pia Salvesen

    Hei! Jeg er ikke så veldig glad i å bruke delfia fett. Finnes det en erstatning/noe man kan bruke istedenfor for å få like bra resultat?

    • Mills
      Cecilie,

      Hei Pia! Beklager sent svar 😅
      Vi synes selvsagt det blir best resultat når man bruker Delfia og følger oppskriften slik den står, men det kan være du prøve med annet kokosfett eller et par spiseskjeer kremfløte. Anbefaler deg å prøve deg litt frem. Lykke til 😊

Lignende oppskrifter