
Kakao på pinne
Kakao på pinne er en fantastisk spiselig julegave, ypperlig til den som har alt. Kakaopinnen røres enkelt ut i en kopp varm melk og gir dermed varm sjokolade på rekordtid. Oppskriften gir cirka 8 kakaopinner.
Vurder oppskriften
Slik gjør du
-
Tips! I tillegg til ingrediensene trenger du en vanlig isbitform og pinner. Sistnevnte fås kjøpt på Panduro og lignende hobbybutikker.
-
Fyll en kjele 1/3 full med vann og kok opp. Senk varmen til middels og legg over en egnet bolle til vannbad.
-
Smelt sjokolade og Delfia over vannbad.
-
Sikt inn melis og kakaopulver og rør til du har en jevn og fin sjokoladeblanding. Tilsett en klype salt og rør om et par ganger til.
-
Hell sjokoladeblandingen over i en isbitform og fyll de er nesten fulle. Dytt pinnen ned i isbitformene og sett blandingen kaldt i minst 2 til 3 timer.
-
Tips! Topp sjokoladeblandingen i isbitformene med minimarshmallows eller kanel, før du setter blandingen kaldt. Se flere serveringstips her.
Antall porsjoner:
- 450 gram kokesjokolade
- 50 gram Delfia
- 2 dl melis
- 1 dl kakaopulver
- 1 klype salt
Produkter i oppskriften

Delfia det så jeg på butikken i stad.
Hei! Jeg er ikke så veldig glad i å bruke delfia fett. Finnes det en erstatning/noe man kan bruke istedenfor for å få like bra resultat?