
Kirstens kanelpletter
Kirstens kanelpletter (tidligere kalt jødekaker) er hovedsakelig et Rogalands-fenomen her til lands. Navnet kommer at at kakene skal ha funnet veien nordover fra Spania og Portugal på 1600- og 1700-tallet, med sefardiske jøder som skal ha tatt med seg sin kokkekunst og bruk av sukker. Oppskriften gir ca. 80 kaker.
Vurder oppskriften
Slik gjør du
-
Pisk Melange og sukker til det er hvitt og kremaktig.
-
Rør i eggene og sikt på melet med krydder og hornsalt. Arbeid deigen raskt sammen.
-
Sett deigen kaldt et par timer, slik at den blir god å kjevle.
-
Kjevle deigen tynt og stikk ut runde kaker med et glass eller en ring. Pensle kakene med eggehvite, og dryss på mandler og perlesukker.
-
Stek kakene i stekeovn ved 200 grader i 8-10 minutter, midt i ovnen. Avkjøl kakene på rist etter steking.
Antall porsjoner:
- 300 gram Melange
- 300 gram sukker
- 2 stk egg
- 0.5 ts kanel
- 0.5 ts kardemomme
- 1 ts hornsalt
- 450 gram siktet hvetemel
- PYNT:
- 1 stk eggehvite til pensling
- 50 gram mandler, finhakket
- 50 gram perlesukker
Produkter i oppskriften

Kommentarer