Kladdkake

Enkelt
30 min.
Denne sjokoladekaken er en svensk klassiker og kalles i vårt naboland for «kladdkaka». Kaken er så populær at den til og med har sin egen dag i Sverige, nemlig «Kladdkakans dag», som feires 7. november hvert år. Kaken er veldig enkel å lage, og har en deilig seig og myk konsistens. En intens smaksbombe av en sjokoladekake som passer godt sammen med både is, bær og krem.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp ovnen til 175 grader.

  2. Ha Flytende Melange i en bolle og rør inn sukker, kakao, og vaniljesukker.

  3. Tilsett ett og ett egg av gangen, og rør det lett sammen.

  4. Tilsett hvetemel og salt, og rør det lett sammen.

  5. Pensle en springform på 24 centimeter med Flytende Melange, og stek kaken på midterste rille i 15-18 minutter.

  6. Avkjøl kaken i formen.

  7. Dryss over med melis og pynt med bjørnebær.

  8. Server kaken gjerne med krem eller vaniljeis.

Antall porsjoner:

  • 1.5 dl Flytende Melange
  • 3 dl sukker
  • 1 dl kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 stk egg
  • 2 dl hvetemel
  • 0.5 ts salt
  • 2 ss melis (valgfritt, til pynt)
  • 125 gram bjørnebær (valgfritt, til pynt)

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Comments

Lignende oppskrifter

Sjokoladekake i langpanne

Enkelt
55 min.

Melkefri sjokoladekake i langpanne

Enkelt
65 min.

Gulrotkake i langpanne

Enkelt
70 min.