
Klassisk lammestek
Slik gjør du
-
Sett stekeovnen på 125 grader.
-
Tørk den surrede lammesteken godt med kjøkkenpapir og gni den inn med salt og pepper.
-
Varm opp Flytende Melange i en stekepanne på sterk varme og brun kjøttet i 2 minutter på alle sider. Legg lammesteken over i en ildfast form.
-
Del hvitløk og sitroner i to og legg i den ildfaste formen med rosmarin og timian. Hell i eplejuice.
-
Sett steketermometer i den tykkeste delen av lammesteken og sett formen på rist midt i stekeovnen. Når termometeret viser 65 grader er lammesteken medium stekt, ved 70 grader er den medium pluss. Steketiden vil variere ut fra vekten på lammsteken, men du kan beregne cirka 2 timer på en lammestek som veier 1,5 kilo.
-
La lammesteken hvile under aluminiumsfolie i 15-20 minutter før den skjæres opp. Skjærer du den opp for tidlig kan lammesteken bli tørr.
-
Tips! Stekesjyen er full av god smak og passer ypperlig som saus. Bruk den gjerne som kraft i denne deilige rødvinssausen.
Antall porsjoner:
- 1.5 kg surret lammestek uten ben
- 3 ts salt
- 1 ts pepper
- 1.5 ss Flytende Melange
- 2 stk hele hvitløk
- 2 stk sitron
- 3 stilker fersk rosmarin
- 3 stilker fersk timian
- 3 dl eplejuice
Produkter i oppskriften

Kommentarer