Kokoskranser

Middels
45 min.
Fra gammelt av har norske kaker fått navn enten fra hva de inneholdt eller hvordan de var formet. Kokoskranser har i likhet med peppernøtter og sirupssnipper fått navnet sitt fra begge deler. Kokoskranser smaker kokos, er formet som kranser, og skal tradisjonelt sett også ha noen riller på overflaten. For å oppnå dette må de kjøres gjennom en kvern, men har du ikke kvern kan deigen rulles ut til pølser med fingertykkelse og så koble dem sammen til kranser. Oppskriften gir cirka 40 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

 1. Del Melange i terninger. Smuldre Melange og hvetemel til en kornet masse. Tilsett sukker og kokosmasse. Visp egget lett sammen og tilsett.

 2. Arbeid deigen raskt sammen. Blir deigen for fast, tilsett litt mer egg.

 3. Trill deigen til fingertykke lengder og form dem til kranser. Eller ha deigen i en sprøytepose med stjerne åpning og form kranser. Sett kransene på stekeplate dekket med bakepapir.

 4. Stek i stekeovn ved 200 grader i cirka 10 minutter.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram

Melange

Kommentarer

 • Bruker
  Tove Rogstad

  Jeg brukt to egg, deigen ble ikke spesielt klissete av det.
  Men meget vanskelige å få fin fasong😬 forsøkte både pose og trilling.
  Manglet oppgitt lenge på stengene ved trilling.

  • Mills
   Cecilie,

   De kan være litt vanskelige og noe av grunnen er nok at denne deigen skal være ganske fast. Tradisjonelt ble det nok brukt en kakesprøyte med stempel og stjernetipp. Derfor har vi anbefalt å trille til pølser i stedet. Lengden bestemmer du litt selv, men ca. 15 cm burde være fint utgangspunkt. Lykke til med bakingen 😊

  • Bruker
   Ingvild SHK

   Eg brukar kjøttkverna på Kenwooden med «kransekake-del» på enden. Det fungerte veldig bra 😃

Lignende oppskrifter