Kokosmakroner

Enkelt
30 min.
Saftige og sprø kokosmakroner er en viktig del av julekosen for mange. Makroner har vært laget siden 1500-tallet og skal visstnok stamme fra Italia. Disse små marengsene er enkle å lage og passer derfor ypperlig når du vil bake noe enkelt sammen med barna. Kokosmakronene er laget uten hvetemel og er derfor naturlig glutenfrie. Oppskriften gir cirka 24 makroner.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 165 grader.

  2. Pisk eggehviter, sukker og vaniljesukker i en ren bolle til eggehvitene er stive.

  3. Vend inn kokosmassen forsiktig med en slikkepott.

  4. Legg på topper av kokosmassen på et bakepapir med en spiseskje.

  5. Stek på midterste rille i 15 minutter. Kokosmakronene skal være sprø på utsiden, og saftige og seige på innsiden.

Antall porsjoner:

  • 4 stk eggehviter
  • 200 gram sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 gram kokosmasse

Kommentarer

  • Bruker
    Ann Mari Meidel

    Hei, Denne oppskriften er normalt så flott og jeg har alltid vært kjempefornøyd.
    Denne gangen ble de ikke så seige som de pleier. Noe jeg kan gjøre ?? Brødskalk / rå potet etc i kakeboksen. Tusen takk for svar.

    • Mills
      Cecilie,

      Hei Ann Mari! Så leit å høre at kokosmakronene ikke ble vellykkede. Kan det være at du stekte dem for lenge? Alle ovner er forskjellige er den oppgitte steketiden er veiledende. Husk også at det skal brukes over- og undervarme, og ikke varmluft på disse kakene. Håper du vil prøve igjen. Lykke til! 🙂

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter