Kokosmakroner

Enkelt
30 min.
Saftige og sprø kokosmakroner er en viktig del av julekosen for mange. Makroner har vært laget siden 1500-tallet og skal visstnok stamme fra Italia. Disse små marengsene er enkle å lage og passer derfor ypperlig når du vil bake noe enkelt sammen med barna. Kokosmakronene er laget uten hvetemel og er derfor naturlig glutenfrie. Oppskriften gir cirka 24 makroner.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 165 grader.

  2. Pisk eggehviter, sukker og vaniljesukker i en ren bolle til eggehvitene er stive.

  3. Vend inn kokosmassen forsiktig med en slikkepott.

  4. Legg på topper av kokosmassen på et bakepapir med en spiseskje.

  5. Stek på midterste rille i 15 minutter. Kokosmakronene skal være sprø på utsiden, og saftige og seige på innsiden.

Antall porsjoner:

  • 4 stk eggehviter
  • 200 gram sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 gram kokosmasse

Kommentarer

  • Bruker
    PROMP MANN

    Bra at du gir oss opskrift

    • Mills
      Cecilie,

      Lykke til med baksten, håper det smaker!

  • Bruker
    Ann-Mari

    Jeg pleier å brune kokosen litt i en tørr stekepanne, så de får en gylden farge, smaker fantastisk 😍

    • Mills
      Cecilie,

      Nam, det høres veldig godt ut! 🙂

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter