Kylling- og mozzarellagrateng

Enkelt
60 min.
Denne kylling- og mozzarellagratengen er enkel å lage og har deilig smak av tomat og oregano. Den kan også lages dagen i forveien. Da bare lager du den klar i den ildfaste formen dagen før servering, og drysser mozzarella over før du setter den i ovnen.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.

  2. Finhakk løk, hvitløk og gulrøtter.

  3. Varm opp en kjele på middels sterk varme med Flytende Melange.

  4. Ha løk, hvitløk og gulrøtter oppi pannen og stek til løken er myk, men ikke brunet.

  5. Tilsett kylling i strimler og gi den en rask bruning på alle sider. Ta stekepannen av varmen.

  6. Bland sammen hakkede tomater, oregano, cayennepepper, chilipulver, koriander og spisskummen i en bolle. Hell tomatblandingen over kyllingblandingen og bland det godt sammen, og ha det over i en ildfast form.

  7. Dryss revet mozzarella over den ildfaste formen.

  8. Stek i ovnen på midterste rille i 25 minutter.

  9. Server kylling- og mozzarellagratengen med en grønn salat og godt brød.

Antall porsjoner:

  • 0.5 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk gulrøtter
  • 2 ss Flytende Melange
  • 400 gram kyllingfilet i strimler
  • 1 boks hakkede tomater á 400 gram
  • 1 ss tørket oregano
  • 0.5 ts cayennepulver
  • 0.5 ts chilipulver
  • 0.5 ts malt koriander
  • 0.25 ts spisskummen
  • 200 gram revet mozzarella

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Kommentarer

  • Bruker
    Trude Lian

    Hvor er tegnet for å skrive ut oppskriften.

    • Bruker
      Anita

      @Trude Lien: Rett ovenfor «slik gjør du» 🙂

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Hei trude! Håper du har funnet ut av det. Hvis ikke så er det som Anita har kommentert: Mørkegrønne symboler rett over fremgangsmåten. Klikk på det som ser ut som en liten printer (ikonet i midten). Lykke til!

Lignende oppskrifter

Brytebrød med hvitløk

Enkelt
120 min.

Grovt brytebrød

Enkelt
120 min.

Pølsegrateng med rotgrønnsaker

Enkelt
60 min.