
Mor Monsen
Slik gjør du
-
Varm opp stekeovnen til 180 grader.
-
Ha Melange og sukker i en bolle, og rør det hvitt med en kjøkkenmaskin på høy hastighet til du har en lys og luftig blanding, cirka 5 minutter.
-
Senk hastigheten til lav og tilsett ett og ett egg av gangen til. Pisk til alle eggene er blandet inn i røren.
-
Bland inn hvetemel og bakepulver i kakerøren og visp forsiktig til du har en jevn kakerøre.
-
Press saften og riv skallet av sitronen. Vend sitronsaft og -skall inn i kakerøren.
-
Kle en stor langpanne som måler 40 x 30 centimeter med bakepapir, og ha røren over i langpannen.
-
Dryss over mandelflak, korinter og perlesukker.
-
Stek Mor Monsen på midterste rille i cirka 25 minutter, til den er gjennomstekt.
-
Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Hvelv den forsiktig tilbake og del den i snipper før servering.
-
TIPS: Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Antall porsjoner:
- 500 gram Melange
- 500 gram sukker
- 8 stk egg
- 500 gram siktet hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 stk sitron
- 100 gram mandelflak
- 100 gram korinter
- 60 gram perlesukker
Produkter i oppskriften

Kommentarer