Pai med skinke og spinat

Enkelt
90 min.
Denne paien er perfekt når du skal ha med deg noe til bordet, og serverer du den med en salat ved siden av blir det fort en fullverdig middagsrett.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Paibunn:

  1. Bland 250 gram hvetemel og 200 gram kald Melange i terninger i en foodprocessor. Kjør den på full effekt i noen sekunder, cirka 5-10 sekunder.

  2. Tilsett vannet mens maskinen kjører, og bland til deigen er godt samlet. Du kan også kna den sammen for hånd, men den blir ekstra fin med maskinell hjelp.

  3. Dekk deigen med plast og la den hvile i kjøleskapet i minimum en halvtime.

  4. Forvarm ovnen til 200 grader.

  5. Trykk ut deigen i en paiform og pass på at den har lik tykkelse over alt. Hvis du ønsker kan du kjevle ut deigen istedenfor, til den har en tykkelse på 3-4 mm, og så ha den over i paiformen.

  6. Stikk bunnen full av hull med en gaffel og forstek på 200 grader i cirka ti minutter.

Paifyll:

  1. Mens deigen hviler lager du fyllet. Finhakk en halv løk og et hvitløksfedd.

  2. Surr det noen minutter i Flytende Melange i en kasserolle, og ha så i en pose vasket, spiseklar spinat.

  3. Vend spinaten rundt til den faller sammen og blir mørkegrønn og fin. Om den slipper mye væske, la det koke bort.

  4. Ha smårettskinken i pannen sammen med spinaten.

  5. Visp sammen egg, yoghurt naturell, salt og pepper i en bolle.

  6. Ha løk, spinat og smårettskinke over paibunnen, og hell over eggeblandingen. Dryss revet ost på toppen.

  7. Stek i ovn ved 200 grader i 15-20 minutter. Kjenn etter at eggeblandingen er fast, før du tar ut paien.

  8. Paien kan spises både varm eller kald.

  9. Tips! Paien kan fylles med mye annet godt også! Noen gode og klassiske fyll inkluderer brokkoli og bacon, asparges og røkelaks, og spinat, sopp og purre.

Antall porsjoner:

  • PAIBUNN:
  • 250 gram hvetemel
  • 200 gram Melange
  • 6 ss vann
  • PAIFYLL:
  • 0.5 stk løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 pose pose vasket spinat
  • 150 gram smårettskinke
  • 4 stk egg
  • 4 ss yoghurt naturell
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 100 gram revet ost

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Comments

  • Louise Louisa

    Klipp bacon i biter og stek det. Hell av fettet. Rens den ferske spinaten eller klem vannet ut av den frosne. Rens og hakk lok og stek den i smor. Tilsett spinat og la den steke til den faller sammen. Ror inn det stekte baconet og smak til med salt og pepper.

Lignende oppskrifter

Foliebakt fisk og grønnsaker

Enkelt
30 min.

Kylling med grønnsaker

Enkelt
20 min.

Oppskrift på enkel pannekakerøre

Enkelt
40 min.