Pepperkakemuffins med smørkrem

Enkelt
45 min.
Dette er krydrede muffins med pepperkakesmak, som er toppet med en frisk smørkrem. De smaker like godt i førjulstiden som året rundt. Oppskriften gir 12 små muffins.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Pepperkakemuffins:

  1. Sett ovnen på 175 grader.

  2. Pisk sammen egg og sukker i en bolle til du har en lys og luftig blanding. Rør så i Flytende Melange og melk.

  3. Bland sammen hvetemel, bakepulver, kanel, ingefær og nellik i en annen bolle.

  4. Bland de våte ingrediensene med de tørre og rør godt til du har en jevn og klumpfri røre.

  5. Sett 12 muffinsformer på et stekebrett eller i et muffinsbrett. Fyll muffinsformene til de er cirka 2/3 fulle.

  6. Stek muffinsene på nederste rille i stekeovnen i cirka 15 minutter.

  7. Avkjøl helt før du har på glasur.

Glasur:

  1. Pisk sammen romtemperert Melange, melk, melis og vaniljesukker til en glatt glasur.

  2. Smør glasuren på avkjølte muffinsene eller bruk en kremsprøyte med stor tupp.

Antall porsjoner:

  • PEPPERKAKEMUFFINS:
  • 2 stk egg
  • 1.5 dl sukker
  • 1 dl Flytende Melange
  • 1 dl melk
  • 3 dl siktet hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts malt nellik
  • GLASUR:
  • 150 gram Melange
  • 4 ss melk
  • 250 gram melis
  • 1.5 ts vaniljesukker

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

  • Bruker
    Hildegunn

    Hvor lang holdbarhet har disse?

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Hvis du oppbevarer muffinsene i kjøleskapet vil de holde i ca. 1 uke. De kan også fryses, både med og uten smørkrem. Lykke til med bakingen 😊

  • Bruker
    Bjørg Lillian Landmark .

    Hva med steketid og grader ?🌲

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Hei Bjørg! Anbefalt steketemperatur er 175 grader og steketid er beregnet til ca. 15 minutter. Lykke til med baksten 😊

Lignende oppskrifter