
Pepperkakesnurrer
Slik gjør du
Gjærdeig:
-
Ha hvetemel, romtemperert melk, sukker, vaniljesukker, gjær og egg i en bolle og elt med en kjøkkenmaskin i 10 minutter.
-
Tilsett kald Melange i terninger og elt blandingen godt sammen med eltekrok på lav til middels hastighet til deigen slipper bakebollen og har en glatt og fin overflate. Dette tar cirka 10 minutter.
-
Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i rundt 1 time.
Fyll:
-
Rør sammen romtemperert Melange, sukker og kanel, nellik og ingefær til du har en myk krem.
Utbaking:
-
Dryss litt mel på bordet og trill deigen til en lang pølse på cirka 20 centimeter. Kjevle pølsen til et rektangel på cirka 25 x 40 centimeter.
-
Smør krydderkremen i et tynt lag utover hver leiv. Rull leivene fast sammen til pølser fra den lengste siden. Del hver pølse i 16 like tykke skiver.
-
Legg pepperkakesnurrene med snittflaten opp på bakeplater dekket med bakepapir. Ha god avstand mellom hver snurr.
-
La snurrene etterheve under et kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter.
-
Varm opp ovnen til 200 grader.
-
Pensle pepperkakesnurrene med et sammenvispet egg og stek på midterste rille i ca. 8 minutter.
-
Avkjøl på en rist.
Antall porsjoner:
- GJÆRDEIG:
- 500 gram siktet hvetemel
- 2.5 dl melk, romtemperert
- 75 gram sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 1 pose tørrgjær
- 1 stk egg (i deigen)
- 75 gram Melange
- 1 stk egg (til pensling)
- FYLL:
- 50 gram Melange
- 3 ss sukker
- 2 ts kanel
- 1 ts malt nellik
- 1 ts malt ingefær
Produkter i oppskriften

Mye arbeid for lite mat!!
Gjærbakst tar ofte litt tid, men så er som regel resultatet verd innsatsen til slutt 😊