Red velvet cookies med hvit sjokoladetopping

Middels
90 min.
Red velvet cookies minner ikke bare om nisseluer i rødt og hvitt, de er også fyldige smaksbomber som gir ekte julestemning til deg som er glad i sjokolade. Oppskriften gir cirka 16 cookies.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Red velvet cookies:

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader.

  2. Pisk Melange og sukker på høy hastighet i cirka 2 minutter til det har fått en kremet konsistens.

  3. Tilsett egg, rød konditorfarge, vaniljesukker, hvetemel og kakao, og kjør på lav hastighet til alt er godt blandet. Hvor mye konditorfarge som behøves avhenger av hvilken type du bruker. Bland inn konditorfarge til røren er dyprød.

  4. Kle en stekeplate med bakepapir.

  5. Form deigen til små kuler på 3-4 centimeter i diameter, og fordel dem utover den bakepapirkledde stekeplaten. Cookiesene flyter litt utover under steking, så pass på å ha noe avstand mellom kakene.

  6. Press tommelen ned i hver cookie, slik at du får en fordypning til sjokoladefyllet.

  7. Stek på midterste rille i 10-12 minutter.

  8. Cookiesene vil være myke når de kommer ut av ovnen. Bruk en teskje og press den ned i hver fordypning slik at den blir enda litt dypere.

  9. Avkjøl cookiesene på rist.

Hvit sjokoladetopping:

  1. Varm opp sukker og vann i en kjele på middels høy varme. La det koke i cirka 5 minutter til du har en sukkerlake som er litt seig. Ta bort fra varmen.

  2. Bruk kjøkkenmaskin med visp og pisk sammen eggeplommene. Tilsett sukkerlaken i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen går. Visp til en lys og luftig eggedosis, det tar cirka 5 minutter.

  3. Smelt den hvite kokesjokoladen og Delfia over et vannbad.

  4. Ha Melange i en kjøkkenmaskin og kjør på høy hastighet med en ballongvisp til margarinen er myk, cirka 2 minutter.

  5. Reduser til lav hastighet og tilsett eggeblandingen og den smeltede kokesjokoladen.

  6. Sett sjokoladekremen kaldt i cirka 30 minutter, til den har blitt så tykk at du kan forme fine topper av den.

  7. Bruk en sprøytepose, klipp et lite hull i enden og sprøyt topper i midten av hver kjeks.

  8. Sett red velvet cookiesene i kjøleskapet i cirka 15 minutter, til sjokoladetoppene har stivnet.

  9. Oppbevar cookiesene i en tett boks i kjøleskap.

Antall porsjoner:

  • RED VELVET COOKIES:
  • 250 gram Melange
  • 150 gram sukker
  • 1 stk egg
  • Rød konditorfarge
  • 1 ts vaniljesukker
  • 350 gram siktet hvetemel
  • 3 ss kakao
  • HVIT SJOKOLADETOPPING:
  • 2 dl sukker
  • 0.5 dl vann
  • 3 stk eggeplommer
  • 200 gram hvit kokesjokolade
  • 20 gram Delfia
  • 100 gram Melange

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram

Melange

Delfia

Kommentarer

  • Bruker
    Trine

    Det ble aalt for mye krem igjen, tips til hva jeg kan bruke den mottas med stor takk! 😊

    • Mills
      Cecilie,

      Den ekstra sjokoladekremen kan du fint bruke som fyll i kaker, vannbakkels eller boller 😊Lykke til med bakingen!

  • Bruker
    Mona Johannessen

    Er det feil forhold i sukkerlaken??

    • Mills
      Cecilie,

      Det skal være mye mer sukker enn vann, så det stemmer det som står i oppskriften 😊

      • Bruker
        Mona Johannessen

        Takk. Men etter oppkok så krystalliserte det seg da sukkeret trakk vannet til seg. Så det ble bare en klump med sukker.

        • Bruker
          Marianne

          Det samme skjedde her.. Hvordan beholdes den seige massen?

          • Mills
            Cecilie,

            Det kan se ut som det er litt feil i oppskriften på den hvite sjokoladekremen. VI jobber med å få det endre på denne siden.
            Den ferdige sukkerlaken bør ikke avkjøles for mye, da den kan stivne helt og da må man begynne på nytt. Beklager ulempen feilen i har medført. Håper du vil prøve på nytt en annen gang😊

        • Mills
          Cecilie,

          Det kan se ut som det er litt feil i oppskriften på den hvite sjokoladekremen. VI jobber med å få det endre på denne siden.
          Det man bør gjøre er å ha sukker og vann i gryten, sett på varme og rør om til alt sukkeret har løst seg opp. Deretter er det viktig at man ikke rører i sukkerlaken, da kan det lett krystallisere seg. Den ferdige sukkerlaken skal heller ikke avkjøles for mye, da den kan stivne helt og da må man begynne på nytt.
          Beklager ulempen feilen i oppskriften har medført. Håper du vil prøve på nytt en annen gang😊

          • Bruker
            Ny bakeentusiast

            Er oppskriften fikset nå?

Lignende oppskrifter