Saftige vafler
I denne vaffelrøren har vi tilsatt revet eple for å få ekstra saftige vafler med en deilig søt smak. En teskje kanel harmonerer godt med den friske eplesmaken og får kjøkkenet til å dufte himmelsk når du steker vaflene. Topp dem gjerne med yoghurt smaksatt med kanel, eplekompott og litt hakkede nøtter på toppen. Oppskriften gir cirka 10 vafler.
Ingredienser
Saftige vafler
Topping
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Saftige vafler
1. Pisk sammen egg og melk.
2. Ha i havregryn og flytende Melange.
3. Riv eplene og bland dem i røren.
4. Tilsett hvetemel, brunt sukker, salt, kanel og bakepulver. Bland godt, til du har en jevn røre uten klumper.
5. La røren svelle på kjøkkenbenken i en halvtime før du steker vaflene.
6. Smør vaffeljernet med flytende Melange før du steker, og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel, for å hindre at vaflene setter seg fast.
Vet bare om eplemos med biter i butikken, blir det stor forskjell? Ser på nettet at de finnes utenlandsk kompott, men litt skeptisk til sukkermengden i disse i forhold til norsk. Lurer på om eplekompotten ikke kommer fra syltetøyhylla, men fra dessert hylla?
Hei Mariann! Du kan fint bruke eplemos som du kjøper i butikken. Eller du kan lage en enkel eplekompott selv – da har du full kontroll på sukkermengden. Lykke til 😊