Når du lager vafler med kulturmelk kan du kan fint droppe både bakepulver, natron og egg fordi kulturmelken fungerer som hevemiddel i seg selv. Kulturmelk gir også vaflene en fin, syrlig smak som gjør at de egner seg godt med søt topping. Prøv for eksempel pisket krem og kirsebærsyltetøy. Oppskriften gir cirka 14 vafler.

Kommentarer

  • Lisbeth

    Knallgode👍 God smak å litt sprøe. Den beste jeg har laga sjøl.

    • Cecilie,

      Herlig at vaflene falt i smak, Lisbeth! Takk for tilbakemeldingen, og god tirsdag videre til deg! 😊

  • Victor

    Veldig gode, enkle og lage, alle likte dem!

    • Cecilie,

      Så koselig å høre at vaffeloppskriften falt i smak hos alle, Victor! Kos deg med baksten i sommer! 😊

  • Elina

    Den var veldigdt gode gir den 5 stjerner

    • Cecilie,

      Så hyggelig at oppskriften falt i smak, Elina! Takk for tilbakemeldingen, og god påske til deg 🙂

  • Grethe

    Kjempegode vafler. Har aldri prøvd denne oppskriften før….. jeg tilsatte også 1 ts natron «av gammel vane», og vi ble veldig fornøyde.

    • Cecilie,

      Hei Grethe! Så hyggelig at vaflene falt i smak hos deg! Med natron ble de sikkert luftige og fine. Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med stekingen! 🙂

  • Mona

    Uten tvil de tørreste, seigeste og mest smakløse vaflene jeg har smakt.

    • Cecilie,

      Hei Mona! Det var leit å høre at vaflene ikke falt i smak. Kanskje en av de andre vaffeloppskriftene våre passer bedre? https://mills.no/melange/vafler/ Lykke til hvis du prøver igjen 🙂

  • Nanije

    Helt fantastisk vaffel røre. Jeg tilsatte bare 1 ts natron også og de ble perfekte. Den beste oppskriften jeg har brukt hittil.

    • Cecilie

      Så hyggelig å høre at oppskriften og vaflene falt i smak, Nanije! Og takk for tipset om natron. Lykke til med vaffelstekingen! 🙂

  • Monika

    Kan denne røra fryses? Har kulturmelk jeg må få brukt opp, men har ikke tid til å steke vafler.

    • Cecilie

      Hei Monika! Ja, vaffelrøren kan fint fryses. Lykke til!

    • Karin Rønning

      Kulturmelka holder seg i all evighet i kjøleskapet, ikke noe du «må» bruke opp.

  • Ole Jonny

    Oppskrift med berre dl-mål?
    Har ikkje kjøkkenvekt…

    • Anne Cathrine

      Beklager sent svar, Ole Jonny! Håper du har fått laget vaflene likevel 😅
      4 stk egg
      1,5 dl sukker
      10 dl skummet kulturmelk
      1 dl Flytende Melange
      6 dl siktet hvetemel
      2 dl sammalt hvetemel
      1 ts vaniljesukker

      På sikt kan det være lurt å ønske seg en kjøkkenvekt etterhvert. Det er et godt verktøy å ha på kjøkkenet, uansett hva man skal lage 👍
      Lykke til 😊

  • Pernille

    Det står en kan droppe egg og slikt, er det bare å ta det ut av oppskriften, men ellers samme fremgangsmåte?

    • sorsig

      Hei Pernille, du kan fint droppe egg, bakepulver og natron, uten å justere andre ingredienser eller fremgangsmåten. Konsistensen vil bli litt annerledes, men for de som har eggallergi er det et godt alternativ. Man kan også redusere eggemenden med halvparten uten problemer for en litt lettere vaffel 🙂 Lykke til!

  • vigdis olsen

    kardemomme???

    • Signe Marie

      Hei Vigdis, mange sverger til kardemomme i vafler, ja! Om du er glad i det, anbefaler jeg absolutt å legge til en ts kardemomme her 🙂 Håper det smaker!