Sjokoladekake med krem og bær

Enkelt
50 min.
Dette er festkaken som er enkel å lage samtidig som den ser avansert ut. Trikset er å ikke spare på kremen og bærene.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kake:

  1. Pisk sammen egg og sukker til eggedosis.

  2. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og bakekakao.

  3. Bland tørrblandingen vekselvis med melk og flytende Melange i eggedosisen. Ikke rør deigen for lenge, da kan kaken lett bli for kompakt.

  4. Hell deigen i 2 former á  20 cm – hvis du vil lage den som en festkake med krem i midten. Ønsker du heller å lage en langpanne og servere krem og bær ved siden av kan man også det.

  5. Kaken stekes på nederste rille ved 200 °C i 30-40 minutter.

  6. Avkjøl kaken på en rist.

Pynt:

  1. Pisk sammen kremfløte og sukker.

  2. Fordel kremen på toppen av kaken sammen med masse bær og plasser den andre kaken oppå. Topp kaken med krem og bær  og pynt så med mynteblader.

Antall porsjoner:

  • KAKE:
  • 6 stk egg
  • 600 gram sukker
  • 600 gram hvetemel
  • 2 ss bakepulver
  • 2 ss vaniljesukker
  • 4 ss bakekakao
  • 4.5 dl melk
  • 450 gram Flytende Melange
  • PYNT:
  • 0.25 l kremfløte
  • 2 ts sukker
  • Valgfrie bær til pynt
  • Frisk mynte eller sitronemelisse til pynt

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Comments

Lignende oppskrifter

Glutenfri sjokoladekake

Enkelt
60 min.

Sjokoladekake i langpanne

Enkelt
55 min.

Melkefri sjokoladekake i langpanne

Enkelt
65 min.