Sjokoladekake i langpanne er en enkel, men supergod klassiker som er rask å røre sammen. Denne varianten er så saftig at den vil umiddelbart bli en favoritt til både store og små anledninger. Oppskriften gir cirka 16 kakekstykker.

Ingredienser

1 porsjon

Sjokoladekake

2.5 dl siktet hvetemel
3 dl sukker
1 dl kakaopulver
1 ss vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts salt
1.5 dl kefir
4 stk egg

Sjokoladekrem

100 gram Melange
6 ss melk
4 ss kakaopulver
1 ts vaniljesukker
350 gram melis

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • Jonah

    Må man smelte smøret for og lage sjokolade kremen

    • Cecilie,

      Hei Jonah! Nei, sjokoladekremen lager du ved å piske sammen Melange, melk, kakaopulver, vaniljesukker og melis i en kjøkkenmaskin. Hvis du smelter Melange vil du ikke få riktig konsistens på kremen. Lykke til med bakingen 🙂

  • Kristine

    Hei,
    Kan man bake denne kaken i en rund form? 🙂

    • Cecilie,

      Hei Kristine! Ja, du kan gjerne bruke en rund kakeform isteden for langpanne. Ingrediensene i oppskriften tilsvarer en springform på 24/26 cm. Steketiden vil nok ikke variere noe særlig, men sjekk gjerne med en kakepinne når det nærmer seg slutten, for å være på den sikre siden. Alle ovner er forskjellige, så den angitte tiden er kun til veiledning. Lykke til med bakingen, og fortell oss gjerne hvordan det gikk! 😊

  • Ella

    Kan man erstatte natron med noe annet?

    • Cecilie,

      Hei Ella! Du kan erstatte natron med bakepulver, men vi vil ikke anbefale det i denne kaken. Resultatet vil bli noe annerledes, og natron fungerer best når det er syre tilstede, slik som her med kefir. Bakepulver vil gi mindre luftig kake og sannsynligvis en lysere farge. Lykke til! 🙂

  • Rama

    Kan Jeg bruke melk til kake?

    • Cecilie,

      Hei Rama! Akkurat denne varianten blir best med kefir eller annen syrnet melk, som for eksempel kulturmelk, Biola, rømme eller yoghurt. Syrnet melk reagerer med natron og gjør at kaken blir både luftig og saftig. God bakelyst 🙂

  • Tulla

    Hei😊
    Kan man bruke kremfløte istedet for melk i kremen?

    • Cecilie,

      Hei Tulla! Ja, det kan du, men vi anbefaler å erstatte halvparten av mengden med vann, det vil si at istedenfor 6 ss melk bruker du 3 ss vann og 3 ss fløte. Lykke til 🙂

  • Søs

    Hei. Lurer på om jeg kan bruke noe annet enn kefir i kaka.

    • Cecilie,

      Hei Søs! Ja, du kan bruke annen syrnet melk, som for eksempel kulturmelk eller Biola. Yoghurt kan også brukes, men kaken blir ikke like saftig. Lykke til!

  • Amna

    Hei, Må man ha vaniljesukker?

    • Cecilie,

      Hei Amna! Du kan gjerne sløyfe vaniljesukker, men da mister kaken den gode vaniljesmaken. Lykke til! 🙂

  • Hulde

    Stekes den midt i ovnen?

    • Cecilie,

      Hei Hulde! Takk for at du ønsker å prøve en av våre oppskrifter! Hvis det ikke står oppgitt spesielt, kan du alltid gå ut fra at retten skal stekes på over/undervarme og midt i ovnen. Det gjelder denne nydelige sjokoladekaken også. Lykke til! 🙂

  • Heidi

    Hei. Hvis jeg dobler, trenger jeg 8 egg, eller holder det med 6 ?

    Kam jeg lage glasur med smeltet smør melis og kaffe

    • Cecilie,

      Hei Heidi! Vi anbefaler at du bruker 8 egg hvis du dobler oppskriften. Du kan bytte ut sjokoladekremen med andre kaketoppinger, så prøv deg gjerne frem med glasuren du nevner. Lykke til med bakingen! 🙂

  • Astrid Beiermann

    Kjempegod sjokoladekake 😉

    • Cecilie,

      Hei Astrid, så hyggelig at kaken falt i smak 🤗 Lykke til med bakingen!

  • Dave

    Er det bedre med melange enn meirismør?

    • Cecilie,

      Hei Dave! Vi synes selvfølgelig at kaken blir aller best med Melange, men det er ikke noe i veien for å bruke smør hvis du foretrekker det. God bakelyst 😊

  • Ragnhild

    Hei! Er det flytende eller romtemperert Melange i kremen?

    • Cecilie

      Hei Ragnhild! Det er romtemperert Melange i kremen. Lykke til med bakingen! 🙂

  • Siri

    Kan man bruke oboy i stedet for kakaopulver? 🙂 eventuelt en blanding?

    • Cecilie

      Hei Siri! Ja, det kan du, men vær oppmerksom på at smaken og fargen ikke blir den samme. Oboy inneholder tilsetningsstoffer, blant annet sukker og salt, og har mye mindre kakaoinnhold enn kakaopulver. En blanding av de to vil nok fungere fint. Lykke til med bakingen! 🙂

  • Pernille

    Hei! Jeg skal lage sjokoladekake som er til en konfirmasjon, går det fint å lage denne to dager i forveien? Altså hvis den skal serveres lørdag og det er torsdag i dag. Hvordan bør jeg da oppbevare den og pynter jeg med krem da samme dag?

    • Cecilie

      Hei Pernille! Kaken holder seg i flere dager i kjøleskap, så det går fint å bake to dager før du skal servere den. Legg på krem og pynt samme dag 🙂 Lykke til!

      • Pernille

        Holder denne seg da i romtemperatur etter jeg har pyntet den?:) det blir å bake den en dag i forveien, må jeg likevel sette kaken uten pynt i kjøleskapet eller kan den stå på benken?..

        • Cecilie

          Hei Pernille! Ja, kaken holder seg i romtemperatur på benken over natten. Pass på at det ikke er for varmt i rommet, og legg glasuren på samme dag du skal servere den. Lykke til! 🙂

  • Lisbeth

    Kan man bruke yoghurt istedenfor kefir?

    • cecilie

      Hei Lisbeth! Denne kaken blir aller best med kefir, men du kan også bruke yoghurt. Vær oppmerksom på at kaken kan bli løsere i konsistensen, og ikke like saftig fordi fettinnholdet blir lavere. Lykke til med bakingen! 😊

  • Melisa

    Det var uten sukker så den var dårlig Finn en bedre opskrift

    • cecilie

      Hei Melisa! Nå ble vi usikre på hva du mener. Oppskriften inneholder sukker. Var det noe annet du mente å skrive?

  • Turid

    Kan jeg doble oppskriften og ha kaka i stor langpanne??

    • cecilie

      Hei Turid! Ja, det kan du. Lykke til med bakingen, håper det smaker! 🙂

  • Zara

    Hei jeg lurte om mann kan bruke smeltet Tine margarin og ikke flytende Melange?

    • cecilie

      Hei Zara! Det kan du. Lykke til! 🙂

  • Anne

    Steketiden vet jeg ikke om er riktig. Har stekt den i 40min men likevel er den bløt inni. Prøver med 10min til.
    Ellers er kaka en stor favoritt 👌

    • Cecilie

      Hei Anne! Hyggelig at dette er en favoritt hos deg! Steketiden varierer litt fra ovn til ovn, så her gjelder det å følge med og sjekke med en kakepinne når det nærmer seg slutten av steketiden for å være på sikre siden, slik du har gjort, ja. Brukte du en liten langpanne med mål som angitt? Lykke til med bakingen! 😊

  • Annlise

    Hvor mange kalorier er det i et stykke?

    • Cecilie

      Hei Annlise! Takk for at du er interessert i denne oppskriften. Vi finner gjerne ut hvor mange kalorier det er i et stykke av denne, men på grunn av ferietid tar det lengre tid å svare, men at vi er på saken. 🙂

      • Annlise

        Takk takk 😃👍

        • Cecilie

          Hei igjen! Da er ferietiden over, og ernæringssjefen vår har beregnet at hvert kakestykke har 306 kalorier. Lykke til med baksten hvis du prøver deg på denne! 🙂

  • ANNE

    En storhit i vår familie. Har også laget den melkefri, da bytter jeg ut kefir med kokosraps og bruker den blå melangen. Blir like god og luftig. Hadde den faktisk til bryllupskake.

    • Anne Cathrine

      For hen herlig bryllupskake det må ha vært 👏

      Så gøy å høre at oppskriften har falt så i smak hos dere, Anne! Og takk for tips om hvordan gjøre den melkefri. Det er mange som etterspør det 😊

  • lara

    Hvordan skal jeg gå sjokoladekrem stiv? blir bare glasur….😱

    • Anne Cathrine

      Hei Lara! Det er viktig å piske kremen på høy hastighet for å få inn så mye luft som mulig. Det er best å bruke håndmikser eller kjøkkenmaskin med visp til dette. Det kan også hjelpe. å sette «glasuren» i kjøleskapet en halvtimes tid. Hvis det er for varmt i rommet, sånn som det kan være nå om sommeren, er det en viss mulighet for at det er litt vanskeligere å få en luftig krem. Håper dette er til hjelp!

      Lykke til 😊

  • Oddrun Hanssen

    Veldig god og lettvint kake å lage.
    Eg har laga den to ganger. Andre gang brukte eg litt mindre kakao både i kaka og glasuren,for synes kaka blei litt mørk. Eg bruker soft flora til alt bakverk,og det funka bare bra i denne kaka også

    • Anne Cathrine

      Tusen takk for kjempehyggelig tilbakemelding på oppskriften, Oddrun! Og takk for tips om å justere på mengden kakao for en litt mildere smak 😊

  • AR

    ~Hvis en ikke ønsker å lage den i langpanne, kan jeg bruke rund kakeform da? Eller blir den ikke like god da? Lengre steketid for å ikke bli rå i midten..?

    • Anne Cathrine

      Hei! Du kan fint bake denne sjokoladekaken i en rund kakeform i stedet for en langpanne. Ingrediensene i denne oppskriften tilsvarer en springform på 24/26 cm. Steketiden vil nok ikke variere i særlig stor grad, men sjekk med en kakepinne når det nærmer seg slutten av steketiden for å være på sikre siden. Alle ovner er forskjellige så den angitte tiden er kun en veileder. Lykke til med bakingen 😊

  • Alfhild Karlsen.

    Kaken ble helt nydelig også veldig lettvindt å lage.😊

    • Anne Cathrine

      Takk for fin tilbakemelding! Så hyggelig at du er fornøyd både med oppskriften og resultatet 😊

  • hbl2904@gmail.com

    Stekes den nederst eller midt i ovnen?

    • Inger Lise

      Midt i ovnen 🙂

      • Anne Cathrine

        Det stemmer! Takk for at du deler 😊

    • Anne Cathrine

      Hei!
      Med mindre det står noe annet i oppskriften anbefaler vi som regel alltid å steke kaker på rist midt i ovnen. Lykke til med bakingen 😊

  • Judith Johnsen

    Kan man bruke hell eller rømme istedenfor kefir

    • Anne Cathrine

      Hei Judith! Det er kefir i oppskriften fordi den reagerer med natron og gjør at kaken blir skikkelig luftig og saftig, men du kan også bruke rømme, surmelk eller yoghurt. Er litt usikker på hva «hell» er – kanskje det er en skrivefeil. Lykke til med bakingen 😊

  • Nina

    Dette er den beste sjokoladekaken jeg har bakt, og jeg har prøvd mange oppskrifter. Jeg får alltid skryt av denne! Saftig og god 👌

    • Cecilie

      Hei Nina! Ja, dette er virkelig en vinner! Det gleder oss veldig å høre at det er din favoritt! Tusen takk for den hyggelige tilbakemeldingen, og god påske til deg! 🙂

    • Wenche Sture Larsen

      Skal den stekes midt i ovnen

      • Anne Cathrine

        Ja, bruk over- og undervarme og stek på rist midt i ovnen. Lykke til med kaken 😊

  • Jana

    Kan man bruke delfia I stedet for Melange?

    • Jisoo

      Du kan bruke hvilke som helst margarin, men dette er en reklame for mills så det er derfor det står melange ✌️

    • Anne Cathrine

      Hei Jana! Beklager sent svar – håper du har funnet en løsning som fungerer for deg!

      Men som svar på sprøsmålet ditt: Du må gjerne bruke annen type smør eller margarin i sjokoladekaken men Delfiafett er nok ikke egnet til denne oppskriften på grunn av helt andre bakeegenskaper. Lykke til med bakingen 😊

    • Unni Elisabeth Svenskerud

      Delfia er jo helt noe annet.

      • Hallo

        Hvor mange stykker blir det sånn ca hvis du har antallet på 4?

        • Cecilie

          Hei! Denne kaken er beregnet på en liten langpanne, som gir ca 20 kakestykker. 4 porsjoner gir 80 kakestykker. Lykke til med bakingen! 🙂

  • Nora

    Skal dere være smeltet smør i sjokoladekremen? Eller romtemperert ?

    • sorsig

      Hei Nora, takk for spørsmål! Melangen skal være romtemperert her 🙂

  • Maria

    Hvor lenge holder den seg? Hvordan oppbevare den så den holder seg best mulig? Kan den fryses med kremen?

    • sorsig

      Hei Maria, kaken kan holde seg opp mot en uke i kjøleskap, og bør helst ikke fryses med krem. Grunnen er at kremen kan få uønsket konsistens etter tining. Ta derfor ut kaken kvelden i forveien og la den tine i kjøleskapet over natten. Legg på krem og pynt samme dag 🙂 Lykke til!

      • Maria

        👌🏻

  • David

    Hei! Jeg har prøvd ut denne oppskriften to ganger nå, men klarer ikke å få smørkremen stiv uansett hvor lenge eller hardt jeg pisker den; det blir bare glasur. Hva gjør jeg galt?

    • sorsig

      Hei David, kan det tenkes at du bruker flytende Melange i sjokoladekremen, også?

    • Malin l

      Det var ikke gode

      • sorsig

        Hei Malin, det var leit at denne ikke falt i smak. Si i fra om jeg kan hjelpe deg med tips eller råd til evt annen oppskrift 🙂 God helg!

  • Mann alt for gammel

    Hvis laget dagen før og står i kjøleskapet. Var det slik at det anbefales å ikke legge på glasuren da, men vente til neste dag når den skal på bordet? Min hjerne tenker at det må være fint at den får satt og seg og stivnet godt i kjøleskapet natten over men er ingen baker.

    • sorsig

      Hei, godt tenkt! Ingenting i veien for å ta sjokoladekremen på dagen i forveien. Bare husk at kaken bør være helt avkjølt før du tar den på, så ikke kremen smelter 🙂 Lykke til med baksten!

  • Bente Christin Ovesen

    Hei . Lurte på om det er noe annet enn kefir jeg kan bruke i den kaken ? . Har aldri sånt i hus

    • Christine Govertsen

      Jeg har med hell blandet lettrømme og vann til passende flytende konsistens, slumpet på forhold rømme/vann, så det ligner kefirs konsistens. En gang brukte jeg gresk yoghurt og vann, kaka ble nydelig, men litt løs i konsistensen pga mindre fettinnhold.

    • Karina

      Hei Bente. Akkurat denne varianten blir best med Kefir. Eventuellt kan du forsøke med naturell yoghurt og litt melk. God bakelyst 🙂

  • Eli-Ann

    Midt i ovnen eller nederst??

    • Karina

      Hei Eli-Ann! Nederst eller litt under midten er mest optimalt for resultatet her. Sjekk gjerne underveis 🙂