Sjokoladekake i langpanne

Enkelt
55 min.
Sjokoladekake i langpanne er en enkel, men supergod klassiker som er rask å røre sammen. Denne varianten er så saftig at den vil umiddelbart bli en favoritt til både store og små anledninger. Oppskriften gir cirka 16 kakekstykker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Sjokoladekake

  1. Sett ovnen på 175 grader.

  2. Begynn med røren til kaken og bland sammen mel, sukker, kakaopulver, vaniljesukker, bakepulver, natron og salt i en bolle.

  3. Tilsett flytende Melange og kefir, og rør rundt til det har blandet seg med de tørre ingrediensene.

  4. Tilsett ett og ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg.

  5. Kle en liten langpanne (30x22cm) med bakepapir eller smør den inn med flytende Melange.

  6. Hell røren over i formen og stek i 40 minutter.

  7. La kaken avkjøles helt før du har på sjokoladekrem.

Sjokoladekrem

  1. Sjokoladekremen lager du ved å piske sammen Melange, melk, kakaopulver, vaniljesukker og melis i en kjøkkenmaskin, til du har en glatt og luftig krem.

  2. Smør sjokoladekremen over kaken. Dryss gjerne over litt strøssel og nyt den gode smaken.

  3. Tips! Du kan bytte ut sjokoladekremen med andre kaketoppinger. Prøv for eksempel peanøttglasur eller ostekrem.

Antall porsjoner:

  • SJOKOLADEKAKE:
  • 2.5 dl siktet hvetemel
  • 3 dl sukker
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts salt
  • 1.5 dl kefir
  • 1 dl Flytende Melange
  • 4 stk egg
  • SJOKOLADEKREM:
  • 100 gram Melange
  • 6 ss melk
  • 4 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 350 gram melis

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

  • User
    Nora

    Skal dere være smeltet smør i sjokoladekremen? Eller romtemperert ?

    • Mills
      Signe Marie,

      Hei Nora, takk for spørsmål! Melangen skal være romtemperert her 🙂

  • User
    Maria

    Hvor lenge holder den seg? Hvordan oppbevare den så den holder seg best mulig? Kan den fryses med kremen?

    • Mills
      Signe Marie,

      Hei Maria, kaken kan holde seg opp mot en uke i kjøleskap, og bør helst ikke fryses med krem. Grunnen er at kremen kan få uønsket konsistens etter tining. Ta derfor ut kaken kvelden i forveien og la den tine i kjøleskapet over natten. Legg på krem og pynt samme dag 🙂 Lykke til!

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter

Melkefri sjokoladekake i langpanne

Enkelt
65 min.

Banankake i langpanne

Enkelt
55 min.