Sjokoladekake i langpanne

Enkelt
55 min.
Sjokoladekake i langpanne er en enkel, men supergod klassiker som er rask å røre sammen. Denne varianten er så saftig at den vil umiddelbart bli en favoritt til både store og små anledninger. Oppskriften gir cirka 16 kakekstykker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Sjokoladekake

  1. Sett ovnen på 175 grader.

  2. Begynn med røren til kaken og bland sammen mel, sukker, kakaopulver, vaniljesukker, bakepulver, natron og salt i en bolle.

  3. Tilsett flytende Melange og kefir, og rør rundt til det har blandet seg med de tørre ingrediensene.

  4. Tilsett ett og ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg.

  5. Kle en liten langpanne (30x22cm) med bakepapir eller smør den inn med flytende Melange.

  6. Hell røren over i formen og stek i 40 minutter.

  7. La kaken avkjøles helt før du har på sjokoladekrem.

Sjokoladekrem

  1. Sjokoladekremen lager du ved å piske sammen Melange, melk, kakaopulver, vaniljesukker og melis i en kjøkkenmaskin, til du har en glatt og luftig krem.

  2. Smør sjokoladekremen over kaken. Dryss gjerne over litt strøssel og nyt den gode smaken.

  3. Tips! Du kan bytte ut sjokoladekremen med andre kaketoppinger. Prøv for eksempel peanøttglasur eller ostekrem.

Antall porsjoner:

  • SJOKOLADEKAKE:
  • 2.5 dl siktet hvetemel
  • 3 dl sukker
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts salt
  • 1.5 dl kefir
  • 1 dl Flytende Melange
  • 4 stk egg
  • SJOKOLADEKREM:
  • 100 gram Melange
  • 6 ss melk
  • 4 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 350 gram melis

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original

Flytende Melange

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

  • Bruker
    Annlise

    Hvor mange kalorier er det i et stykke?

    • Mills
      Cecilie,

      Hei Annlise! Takk for at du er interessert i denne oppskriften. Vi finner gjerne ut hvor mange kalorier det er i et stykke av denne, men på grunn av ferietid tar det lengre tid å svare, men at vi er på saken. 🙂

      • Bruker
        Annlise

        Takk takk 😃👍

  • Bruker
    ANNE

    En storhit i vår familie. Har også laget den melkefri, da bytter jeg ut kefir med kokosraps og bruker den blå melangen. Blir like god og luftig. Hadde den faktisk til bryllupskake.

    • Mills
      Cecilie,

      For hen herlig bryllupskake det må ha vært 👏

      Så gøy å høre at oppskriften har falt så i smak hos dere, Anne! Og takk for tips om hvordan gjøre den melkefri. Det er mange som etterspør det 😊

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter