
Syltetøykaker
Slik gjør du
-
Visp egg og sukker sammen til eggedosis. Rør inn bakepulver og vaniljesukker.
-
Del Melange i terninger og smuldre sammen med melet til en sandaktig konsistens. Kna sammen med eggedosisen til en litt klissete, men jevn, deig.
-
Del deigen i 4 og pakk hver del inn i plastfolie. La hvile minst 1 time i kjøleskapet, gjerne natten over. Det er lettere å jobbe med deigen når den er kald.
-
Sett stekeovnen på 200 grader.
-
Ta ut en pakke deig av gangen og kjevle ut på godt melet underlag, til den er 2-3 mm tykk.
-
Bruk en pepperkakeform, et glass eller lignende, til å stikke ut kakene. 5-6 centimeter i diameter er passe. Legg halvparten av kakene på bakepapirkledd stekebrett.
-
Bruk en liten kakeform eller kjernehusutstikker til å stikke ut hull i midten på halvparten av kakene. Lim denne midt på den største kaken. Litt vann på fingeren gjør det enklere for kakene å feste seg.
-
Fyll litt mindre enn en halv teskje bringebærsyltetøy i hullet på hver kake.
-
Stek syltetøykakene midt i ovnen, i cirka 10 minutter. Kakene skal være lyse når de er ferdig stekt.
-
Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde før de oppbevares mørkt og tørt i en tett kakeboks.
Antall porsjoner:
- 3 stk egg
- 250 gram sukker
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 300 gram Melange
- 500 gram siktet hvetemel
- 200 gram bringebærsyltetøy
Produkter i oppskriften

Kommentarer