Veganske og melkefrie hveteboller

Enkelt
180 min.
Hveteboller kan enkelt gjøres både veganske og melkefrie. I denne oppskriften har vi brukt havremelk og Flytende Melange Melkefri og vegansk, og resultatet blir gode og saftige veganske boller uten melk. Oppskriften gir cirka 15 veganske boller.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm havremelken til den er fingervarm (ca. 37°C).

  2. Ha mesteparten av melet, sukker, gjær, kardemomme, melken og Flytende Melange Melkefri og Vegansk i en bakebolle.

  3. Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet (trinn 2 av 10) til den slipper bakebollen. Dersom deigen er for fuktig tilsettes mer mel. Dersom deigen er for fuktig tilsettes mer mel. Bruk minst mulig mel for å få et saftig sluttresultat. Når deigen slipper bollen, økes hastigheten på eltingen. La deigen elte i minimum 10 minutter, gjerne lenger.

  4. Dekk bakebollen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted i ca. 1 time eller til deigen har fått dobbel størrelse.

  5. Ha deigen ut på et melet bord. Del deigen i ca. 15 emner og rull til boller. Plasser dem på en stekeplate med bakepapir.

  6. La bollene etterheve under et rent klede i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.

  7. Forvarm ovnen til 200°C.

  8. Pensle bollene med Flytende Melange Melkefri og Vegansk før steking.

  9. Stek bollene midt i ovnen på 200°C i cirka 12 minutter, til de har en fin og gyllen farge.

  10. La bollene avkjøle på en rist. For å bevare saftigheten kan de avkjøle under et klede.

Antall porsjoner:

Kommentarer

Lignende oppskrifter