Braiserte lammeskanker
Braisering er en fransk matlagingsteknikk der godt brunet kjøtt koker sammen med litt væske, under lokk, i flere timer. Resultatet er supermørt kjøtt og en konsentrert saus proppfull av gode smaker. Det fine med braisering er at maten nærmest lager seg selv, og man kan bruke hvilket som helst seigt kjøttstykke og forvandle det til en mør smaksbombe. Her har vi braiserte lammeskanker sammen med tomater, urter og litt rødvin. Du kan gjerne bruke andre kjøttstykker eller tilsette andre grønnsaker du vil tømme kjøleskapet for.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 125 grader.
2. Finn frem en gryte med lokk som kan stå i ovnen, for eksempel en jerngryte.
3. Tørk av lammeskankene med kjøkkenpapir.
4. Finhakk løk, hvitløk og gulrøtter.
5. Varm opp Olivero Original i en gryte på sterk varme.
6. Brun lammeskankene på alle sider og legg dem på et fat.
7. Stek løk, hvitløk og gulrøtter i gryta til løken er myk, men ikke brunet.
8. Legg lammeskankene tilbake i gryta. Dryss over hvetemel og hell i kraft, rødvin og passata. Ha i laurbærblad, rosmarin og persille.
9. Kok opp.
10. Legg på lokk, sett gryten inn i stekeovnen og la den stå i minst 3 timer.
11. Ta ut laurbærbladene før servering.
12. Dersom du synes sausen er for flytende, kan du ta ut kjøttstykkene og la sausen fosskoke til den har tyknet. Du kan også bruke en stavmikser for å gjøre sausen tykk og jevn. Legg kjøttstykkene tilbake i sausen før servering.
13. Server med potetmos, friske hakkede urter, salt og pepper.
Perfect 👌❤️
Så hyggelig at oppskriften falt i smak 😊
Foretrekker enten soyaolje eller olivenolje. Lammekjøtt gir fra seg endel fett også.
Det beste er å steke kjøttet og så helle ut fettet.
Bruk gjerne olje hvis du foretrekker det, Børre. Det viktigste er at kjøttet brunes før det braiseres – da blir smaken ekstra god 😊
Bruk ekte smør, da får du en bedre smak enn med margarin.
Olivero er jo margarin og ikke smør.
Hei Leif! Smaken er som kjent delt. Heldigvis kan alle våre oppskrifter lages med det man liker best av smør og margarin 👍
Jeg skal prøve denne resepten idag,gleder meg
Lykke til, Ragnhild! Håper det smaker! 🙂
Må det være en gryte eller kan man legge det i form? Eller… kan man koke i vanlig kjele på komfyren i stedenfor? I så fall, hvor lenge?
Hei Åsa, så lenge formen/gryten kan stå i ovnen og har lokk, kan den brukes. Du kan også bruke en tykkbunnet gryte og la lammeskankene småputre på lav varme, etter at du har brunet dem på alle sider. Når kjøttet løsner fra bena, er de ferdige. Tar vanligvis ca 2-2,5 t. Håper det smaker 🙂
Lammeskank er veldig fin å tilberede i Rømertopf gryte.3-4 timer.
Takk for tipset, Ellen! 🙂
Kan en bruke de franske grytene som er i rødt og andre farger
Hei Brit, hvis du mener støpejernsgrytene til Le Creuset, så er de glimrende for denne retten 🙂 Lykke til!
Det ble deilig – fin måte å utnytte Ikke så fint kjøtt på
Hei Hanne, så hyggelig å høre at denne falt i smak! Ekstra godt når man kan få utnytte mer av kjøttet, så ikke ting går til spille 🙂
Kan jerngryta settes p selve bunnen i steikeovnen ?
Hei Oddny, de fleste jerngryter skal tåle opp til 250-300 grader. Med et ørlite forbehold om at du har en annen type gryte, så skal nok det gå helt fint – også i bunnen av ovnen. Lykke til 🙂