Braiserte lammeskanker

Enkelt
200 min.
Braisering er en fransk matlagingsteknikk der godt brunet kjøtt koker sammen med litt væske, under lokk, i flere timer. Resultatet er supermørt kjøtt og en konsentrert saus proppfull av gode smaker. Det fine med braisering er at maten nærmest lager seg selv, og man kan bruke hvilket som helst seigt kjøttstykke og forvandle det til en mør smaksbombe. Her har vi braiserte lammeskanker sammen med tomater, urter og litt rødvin. Du kan gjerne bruke andre kjøttstykker eller tilsette andre grønnsaker du vil tømme kjøleskapet for.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp ovnen til 125 grader.

  2. Finn frem en gryte med lokk som kan stå i ovnen, for eksempel en jerngryte.

  3. Tørk av lammeskankene med kjøkkenpapir.

  4. Finhakk løk, hvitløk og gulrøtter.

  5. Varm opp Flytende Olivero i en gryte på sterk varme.

  6. Brun lammeskankene på alle sider og legg dem på et fat.

  7. Stek løk, hvitløk og gulrøtter i gryta til løken er myk, men ikke brunet.

  8. Legg lammeskankene tilbake i gryta. Dryss over hvetemel og hell i kraft, rødvin og passata. Ha i laurbærblad, rosmarin og persille.

  9. Kok opp.

  10. Legg på lokk, sett gryten inn i stekeovnen og la den stå i minst 3 timer.

  11. Ta ut laurbærbladene før servering.

  12. Dersom du synes sausen er for flytende, kan du ta ut kjøttstykkene og la sausen fosskoke til den har tyknet. Du kan også bruke en stavmikser for å gjøre sausen tykk og jevn. Legg kjøttstykkene tilbake i sausen før servering.

  13. Server med potetmos, friske hakkede urter, salt og pepper.

Antall porsjoner:

  • 4 stk lammeskanker á cirka 400 gram
  • 1 stk løk
  • 6 fedd hvitløk
  • 2 stk store gulrøtter
  • 4 ss Olivero Flytende
  • 0.5 dl siktet hvetemel
  • 5 dl oksekraft eller buljong
  • 3 dl rødvin
  • 400 gram passata (finmoste tomater)
  • 2 stk laubærblad
  • 1 ss finhakket rosmarin
  • 1 ss finhakket persille
  • Litt salt og pepper etter smak

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Comments

Lignende oppskrifter

Coq au vin

Middels
120 min.

Boeuf Bourguignon

Middels
150 min.

Lam Kleftiko

Enkelt
375 min.