
Clafoutis – fransk ovnspannekake
Slik gjør du
-
Forvarm ovnen til 180 grader.
-
Smør en paiform på 28-30 cm i diameter med et tynt lag smeltet Olivero, cirka 1 teskje. Dryss formen med 1 spiseskje sukker.
-
Del kirsebærene og ta ut steinene.
-
TIPS: Du kan fint bruke frosne, steinfrie bær. Da bør de tines og rennes av først slik at de ikke væsker for mye. Da vil ikke desserten stivne som den skal.
-
Spre de steinfrie bærene utover i paiformen.
-
Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha begge deler i en kasserolle sammen med helmelk og kremfløte.
-
Kok opp under omrøring og ta kjelen bort fra varmen. La vaniljemelken avkjøles i cirka 5 minutter. Løft ut vaniljestangen.
-
Bland siktet hvetemel, sukker og salt sammen i en stor bolle. Tilsett eggene og visp godt til du får en klumpfri røre.
-
Smelt Olivero i en liten kjele eller i mikrobølgeovn.
-
Spe på med den avkjølte vaniljemelken og Olivero. Røren skal være klumpfri og ganske rennende, som røren til «crêpes», tynne pannekaker. Hell røren veldig forsiktig over kirsebærene.
-
Sett formen på rist midt i ovnen og stek i 35-40 minutter til røren har stivnet. Ovnspannekaken vil heve godt i ovnen, men ikke bli skuffet når den faller sammen igjen kort tid etter at den er tatt ut av ovnen, det er slik den skal være.
-
Dryss over melis før servering.
Antall porsjoner:
- 1 ts Olivero Original
- 1 ss sukker, til smøring av form
- 250 gram kirsebær, uten stein
- 1 stk vaniljestang
- 2.5 dl helmelk
- 1.5 dl kremfløte
- 2 stk egg
- 2 stk eggeplommer
- 80 gram hvetemel
- 90 gram sukker
- 0.5 ts grovt flaksalt
- 2 ss Olivero Original
- 1 ss melis
Produkter i oppskriften

Kommentarer