Fraisier er en klassisk fransk konditorkake med nydelig smak av jordbær og vanilje. Dette er en kake med mange elementer, men følger du denne steg for steg-oppskriften av den franske kokken Laurent Benguigui blir det enklere å lykkes. Resultatet er en dekorativ og imponerende kake til kakebordet. 1 porsjon gir cirka 8 kakestykker. Til denne oppskriften bør du ha et termometer.

Ingredienser

1 porsjon

Sukkerlake

1 stk vaniljestang
1.5 dl vann
150 gram sukker

La génoise (kaken)

4 stk egg
140 gram sukker
140 gram hvetemel

La creme mousseline (kremen):

1 stk vaniljestang
5 dl melk
4 stk eggeplommer
100 gram sukker
60 gram hvetemel
250 gram Olivero Original

Til montering:

800 gram jordbær
1 stk marsipanlokk

Produkter i oppskriften

Olivero original pakning
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Slik gjør du

Til montering

1

Plasser ringen til en 20 centimeter stor kakeform på et kakefat. Gni sidene inn med litt Olivero og fest bakepapir langs kantene.

2

Skjær av toppen på kakebunnen og del den så i to lag horisontalt. La den ene bunnen være 20 cm i diameter. Ønsker du en lys kakebunn, kan du skjære bort det ytterste, stekte laget rundt bunnen.

3

Trim den andre kakebunnen ned til den er cirka 18 centimeter i diameter slik at den ikke er synlig når kaken er ferdig.

4

Legg den største kakebunnen i kakeringen med kuttflaten opp. Bruk pensel til å dynke kakebunnen med halvparten av sukkerlaken.

5

Ha mousseline-kremen i en sprøytepose. Smør på et tynt lag med mousseline-kremen på kakebunnen.

6

Fjern stilkene på jordbærene og del ca. en tredjedel av jordbærene på langs.

7

Plasser de delte jordbærene stående, med snittflaten ut mot kakeformen slik at de dekker hele kanten. Fordel jordbær utover slik at resten av kakebunnen er dekket.

8

Bruk omtrent halvparten av mousseline-kremen til å fylle opp mellom jordbærene og kakebunnen. Bruk slikkepott eller kakespatula til å jevne ut kremen.

9

Legg den 18 cm store kakebunnen i kakeformen og dynk med resten av sukkerlaken.

10

Fordel resten av kremen rundt kanten og på toppen av kakebunnen og glatt ut overflaten med slikkepott eller kakespatula. Sett kaken i kjøleskapet i minst tre timer.

11

Ta kaken ut av kjøleskapet, og fjern kakeringen og bakepapiret forsiktig. Trim marsipanlokket til 20 centimeter i diameter og legg det på toppen.

12

Pynt med friske jordbær og rips rett før servering.

13

Takk Laurent for oppskriften: Laurent Benguigui – latable.no

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer