Gresk saganaki med reker

Enkelt
40 min.
Saganaki er vanlig å servere som forrett eller som meze, grekernes svar på tapas. Og det er ikke uten grunn at du finner denne retten hos de fleste greske tavernaer. Varme, saftige reker og fetaost i en smaksrik tomatsaus smaker rett og slett himmelsk. Selve navnet saganaki kommer fra stekepannen retten lages i, og finnes i mange forskjellige varianter. Saganaki med panert ost er også svært vanlig. Kokken Georgios Fragkias, som har delt denne oppskriften med oss, anbefaler å servere et glass tørr hvitvin eller ouzo til for å få den ekte smaken av Hellas. Om du bruker scampi eller kongereker, velg de som er ASC-sertifisert (Aquaculture Stewardship Council) og MSC-sertifisert (Marine Stewardship Council), de er bærekraftige og tydelig merket med dette utenpå pakningen.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Frosne reker tines først langsomt i kjøleskapet. Hell bort tinevannet og tørk scampiene lett med kjøkkenpapir. Dersom rekene ikke er renset fjerner du skall og streng. Krydre med litt salt og pepper.

  2. Hell Olivero Flytende i en dyp, tykkbunnet stekepanne (20-22 cm i diameter) på middels sterk varme. Brun rekene 1 minutt på hver side og løft dem ut av pannen. Dekk til for å holde på varmen.

  3. Tilsett finhakket rødløk og hvitløk. Stek under omrøring i 3 til 4 minutter.

  4. Hell over vin eller ouzo og stek til væsken nesten har fordampet.

  5. Rør inn hermetiske tomater, tomatpuré og smak til med sukker, salt og pepper. La sausen småkoke uten lokk i 8 til 10 minutter.

  6. Ha rekene i sausen og smuldre over fetaosten. Ta pannen bort fra varmen etter et par minutter og dryss over finhakket persille.

  7. Server retten varm med skiver av ferskt surdeigsbrød.

Antall porsjoner:

  • 400 gram rå reker, renset (kongereker eller scampi)
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 4 ss Olivero Flytende
  • 1 stk rødløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 ss tørr hvitvin eller ouzo
  • 400 gram hakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts sukker
  • 100 gram fetaost, smuldret
  • 2 ss fersk persille, finhakket
  • 8 skiver surdeigsbrød

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Kommentarer

  • User
    Rudy

    Lagde den i dag med store reker (hadde ikke konge) og det var deilig !!!
    Kommer å lage flere ganger !

    • Mills
      Signe Marie,

      Hei Rudy, hyggelig å høre at den falt i smak 🙂 Den vil helt sikkert være like god med vanlige reker, ja. Takk for at du deler!

  • User
    Heidi

    Ser godt ut.

    • Mills
      Signe Marie,

      Hei Heidi, det beste er at den smaker like godt som den ser ut til 🙂

Lignende oppskrifter

Greske gyros i pita

Enkelt
60 min.

Gresk stifado

Enkelt
130 min.

Greske kjøttboller

Enkelt
30 min.