Gresk saganaki med reker

Enkelt
40 min.
Saganaki er vanlig å servere som forrett eller som meze, grekernes svar på tapas. Og det er ikke uten grunn at du finner denne retten hos de fleste greske tavernaer. Varme, saftige reker og fetaost i en smaksrik tomatsaus smaker rett og slett himmelsk. Selve navnet saganaki kommer fra stekepannen retten lages i, og finnes i mange forskjellige varianter. Saganaki med panert ost er også svært vanlig. Kokken Georgios Fragkias, som har delt denne oppskriften med oss, anbefaler å servere et glass tørr hvitvin eller ouzo til for å få den ekte smaken av Hellas. Om du bruker scampi eller kongereker, velg de som er ASC-sertifisert (Aquaculture Stewardship Council) og MSC-sertifisert (Marine Stewardship Council), de er bærekraftige og tydelig merket med dette utenpå pakningen.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Frosne reker tines først langsomt i kjøleskapet. Hell bort tinevannet og tørk scampiene lett med kjøkkenpapir. Dersom rekene ikke er renset fjerner du skall og streng. Krydre med litt salt og pepper.

  2. Smelt Olivero i en dyp, tykkbunnet stekepanne (20-22 cm i diameter) på middels sterk varme. Brun rekene 1 minutt på hver side og løft dem ut av pannen. Dekk til for å holde på varmen.

  3. Tilsett finhakket rødløk og hvitløk. Stek under omrøring i 3 til 4 minutter.

  4. Hell over vin eller ouzo og stek til væsken nesten har fordampet.

  5. Rør inn hermetiske tomater, tomatpuré og smak til med sukker, salt og pepper. La sausen småkoke uten lokk i 8 til 10 minutter.

  6. Ha rekene i sausen og smuldre over fetaosten. Ta pannen bort fra varmen etter et par minutter og dryss over finhakket persille.

  7. Server retten varm med skiver av ferskt surdeigsbrød.

Antall porsjoner:

  • 400 gram rå reker, renset (kongereker eller scampi)
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 4 ss Olivero Original
  • 1 stk rødløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 ss tørr hvitvin eller ouzo
  • 400 gram hakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts sukker
  • 100 gram fetaost, smuldret
  • 2 ss fersk persille, finhakket
  • 8 skiver surdeigsbrød

Produkter i oppskriften

Oliveor original. Pakningsbilde.

Olivero Original

Kommentarer

  • Bruker
    Kalle H

    Sikkert veldig godt! Men hvorfor bruke Olivero – inneholder ikke det transfett?

    • Mills
      Cecilie,

      Hei Kalle!
      Det brukes ikke transfett i produksjon Olivero eller noen andre typer margarinprodukter i Norge. Du kan lese mer om innholdet i Olivero her: https://mills.no/produkt/olivero/olivero/

      Ellers kan vi anbefale denne retten på det sterkeste og vi synes selvfølgelig at Olivero er med på å heve smaken. Kanskje du lar deg friste til å lage den snart? Lykke til 😊

  • Bruker
    L.Ruud

    Genuin gresk rett, – kjempegod! Fikk skikkelig greske jobber 🙂

    • Mills
      Marthe,

      Herlig at det frister, takk for tilbakemeldingen, og god sommer videre til deg! 🙂

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter