Ravioli med ricotta og spinat i salviesaus

Middels
60 min.
Den tradisjonelle, italienske pastaretten ravioli kan dateres så lang tilbake som til 1100-tallet. Denne oppskriften har vi fått fra den italienske kokken Luca Mereu. Han kan fortelle at ravioli lages over hele Italia, gjerne med små regionale forskjeller. Luca bruker tipo 00 hvetemel og durumhvete i pastaen sin. Det bidrar til at pastadeigen blir fastere, holder bedre på væske og at den blir mindre klebrig etter koking. Du kan bruke vanlig finmalt hvetemel, eller bare en av de to ovennevnte meltypene, om du ønsker det. De deilige pastaputene kan lages både med og uten pastamaskin. De krever litt øvelse for å få til, men resultatet er definitivt verdt innsatsen. 1 porsjon gir 6-8 ravioli.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Pastadeig:

  1. Bland mel og salt sammen i en stor bolle og lag en grop i midten av melet. Visp eggene og hell over i melgropen.

  2. Bruk hendene til å samle deigen og elt til du har elastisk og fin deig. Det tar cirka 10 minutter. Du kan også bruke kjøkkenbenken dersom det er enklere å elte der.

  3. TIPS: Tilsett litt lunkent vann dersom deigen virker tørr. Tilsett mel dersom deigen er for klissete.
  4. Del pastadeigen i to emner, pakk de inn i plastfolie og la deigen hvile i 30 minutter.

Ricotta- og spinatfyll:

  1. Skyll og tørk spinaten godt. Ha Olivero Flytende i stekepanne på middels høy varme. Stek spinaten til den faller helt sammen, i cirka 3 til 4 minutter. La spinaten avkjøles. Klem så ut så mye væske som mulig.

  2. Bruk en stavmikser eller food processor og kjør sammen spinat, ricotta, egg, revet parmesanost og muskatnøtt. Smak til med salt og pepper.

  3. TIPS: Fyllet skal være fast nok til at det holder formen når det legges på pastaplatene. Om det er for fuktig kan du drysse over litt mel. Dersom fyllet væsker helles det av.

Salviesaus:

  1. Varm opp Olivero Flytende i en kasserolle på middels sterk varme.

  2. Skjær hvitløk i tynne skiver og ha i kasserollen sammen med grovhakkede salvieblader. Hold sausen varm til servering.

Ravioli (montering):

  1. Bruk pastamaskin hvis du har. Start på tykkeste innstilling (1) og kjør hvert emne med pastadeig gjennom mens du justerer til stadig tynnere innstilling (siste innstilling er 8) til du har to lange plater som er cirka 1 mm tykke og 6 cm brede.

  2. Om du ikke har pastamaskin kan du kjevle pastadeigen ut for hånd. Start med kjevlen på midten av deigemnet og jobb deg utover. Snu deigen underveis og tilsett mer mel dersom deigen sitter fast i underlaget. Fortsett å kjevle til deigemnene er 1 mm tykke. Bruk en kniv og skjær til cirka 6 cm brede remser.

  3. Bruk et par teskjeer til å legge fyllet langs den ene pastaremsen, med 5 cm mellomrom.

  4. Pensle kantene og mellomrommene med litt vann og legg den andre pastaremsen over fyllet.

  5. Bruk siden av hånden til å presse ut luft og forsegle fyllet mellom de to pastaplatene.

  6. Skjær ut cirka 4 x 4 cm store ravioli med en baketrinse eller skarp kniv. Du kan også bruke egne ravioliformer dersom du har det.

  7. Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Kok ravioliene i 6-7 minutter, til de er al dente. Det betyr at pastaen skal ha en liten kjerne av tyggemotstand.

  8. Server ravioli med salviesaus, revet parmesanost og nykvernet pepper.

Antall porsjoner:

  • PASTADEIG:
  • 200 gram tipo 00 hvetemel
  • 100 gram finmalt durumhvete
  • 0.5 ts salt
  • 3 stk egg
  • RICOTTA- OG SPINATFYLL:
  • 200 gram fersk spinat
  • 2 ss Olivero Flytende
  • 125 gram ricotta
  • 1 stk egg
  • 10 gram revet parmesanost
  • 0.25 ts malt muskatnøtt
  • 0.25 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • SALVIESAUS:
  • 1.5 dl Olivero Flytende
  • 2 fedd hvitløk, i tynne skiver
  • 8 blader fersk salvie
  • TIL SERVERING:
  • 50 gram revet parmesan
  • 0.25 ts nykvernet pepper

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Pasta arrabiata

Enkelt
30 min.

Lasagne alla Bolognese

Middels
75 min.

Gnocchi med salviesmør

Enkelt
45 min.