
Eltefrie havrerundstykker
Slik gjør du
-
Bland sammen hvetemel, havregryn, tørrgjær og salt i en stor bolle.
-
Hell over vannet og honningen og rør sammen med en sleiv til du har en klissete deig.
-
Dekk bollen med plast og la den stå på kjøkkenbenken over natten, i minimum 8 timer og maksimum 18 timer.
-
Del deigen i 10 emner. Ha rikelig med mel i håndflatene og form emnene til rundstykker. Legg dem på en stekeplate med bakepapir.
-
La rundstykkene etterheve under klede i 30 minutter.
-
Varm opp ovnen til 200 grader.
-
Stek i 20 minutter, eller til du hører en hul lyd når du banker på rundstykkene.
-
La havrerundstykkene hvile på en rist i 10 minutter før du nyter dem med Soft Flora og ditt favorittpålegg.
-
Tips! Vil du ha havrerundstykker klare samme dag? Da kan du bruke 1 pakke tørrgjær i deigen og la den heve i 1 time på kjøkkenbenken.
Antall porsjoner:
- 600 gram siktet hvetemel
- 300 gram havregryn
- 0.25 ts tørrgjær
- 0.5 ts salt
- 6 dl vann
- 1 ss honning
Har laget de flere ganger. Nydelig 👍🤗 Bruker hurtig versjonen.
Har ikke tolmodighet til å vente 😊 Lager 12 stk, så blir brettet fullt.
280 kcal pr stk.
Fantastisk, Eva! Godt å høre at du har funnet en oppskrift som fungerer så bra for deg 🙂 Og enig med deg, venting er vrient i hverdagen 😅
Hvor mange kalorier pr rundstykke?
Hei Bitten! Hele oppskriften inneholder 3356 kcal. Det betyr ca. 336 kcal per rundstykke. Ha en fin dag!