
Eltefritt landbrød
Slik gjør du
-
Smelt Soft Flora Steke og Bake i en liten kjele eller i en skål i mikrobølgeovnen.
-
Rør sammen hvetemel, rugmel, salt, tørrgjær, smeltet Soft Flora Steke og Bake og vann i en stor bakebolle til deigen er godt blandet. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve på kjøkkenbenken i 12-18 timer.
-
Dryss 2-3 ss hvetemel på kjøkkenbenken og ha deigen fra bollen og over på benken. Brett deigen sammen 8-12 ganger. Strø eventuelt på litt mer mel dersom deigen klistrer seg fast i benken.
-
Brett sammen deigen til en rektangulær form og legg den på en stekeplate med bakepapir.
-
Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle og la den etterheve i 1 time.
-
Varm opp ovnen til 200 grader.
-
Dryss litt mel over brødet og stek det på midterste rille i 30 minutter, eller til landbrødet har en fin og gyllen stekeskorpe.
-
Avkjøl brødet på en rist og server sammen med Soft Flora og ditt favorittpålegg.
Tips!
Vil du ha brødet klart samme dag? Bruk 1 pose tørrgjær og la deigen heve på et lunt sted i 2 timer.
Antall porsjoner:
- 2 ss Soft Flora Steke og Bake
- 300 gram siktet hvetemel
- 200 gram siktet rugmel
- 1 ts salt
- 0.25 ts tørrgjær
- 4 dl kaldt vann
Produkter i oppskriften

Kommentarer