
Eltefritt landbrød
Landbrød er både luftig og sprøtt, smakfullt og lettvint. Et brød som egner seg like godt som frokost- og matpakkebrød eller som tilbehør til middagen. Dette er en enklere eltefri variant som forberedes dagen i forveien. Oppskriften gir ett brød.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Smelt Soft Flora Steke og Bake i en liten kjele eller i en skål i mikrobølgeovnen.
Rør sammen hvetemel, rugmel, salt, tørrgjær, smeltet Soft Flora Steke og Bake og vann i en stor bakebolle til deigen er godt blandet. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve på kjøkkenbenken i 12-18 timer.
Dryss 2-3 ss hvetemel på kjøkkenbenken og ha deigen fra bollen og over på benken. Brett deigen sammen 8-12 ganger. Strø eventuelt på litt mer mel dersom deigen klistrer seg fast i benken.
Brett sammen deigen til en rektangulær form og legg den på en stekeplate med bakepapir.
Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle og la den etterheve i 1 time.
Varm opp ovnen til 200 grader.
Dryss litt mel over brødet og stek det på midterste rille i 30 minutter, eller til landbrødet har en fin og gyllen stekeskorpe.
Avkjøl brødet på en rist og server sammen med Soft Flora og ditt favorittpålegg.
Kommentarer