
Eltefrie grove horn med ost og skinke
Slik gjør du
-
Bland sammen hvetemel, tørrgjær og salt i en bolle.
-
Smelt Soft Flora Steke og Bake i en kjele eller i mikrobølgeovnen. Tilsett egg, melk og smeltet Soft Flora i melblandingen og rør rundt til det hele er godt blandet.
-
Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten. Deigen bør heve i minst 8 timer, men ikke lenger enn 18 timer. Da risikerer du at gjæren dør, og brødet vil ikke heve.
-
Dryss rikelig med hvetemel over kjøkkenbenken. Samle deigen og elt den for hånd i 2 til 3 minutter. Tilsett litt ekstra hvetemel om du trenger det.
-
Kjevle ut deigen til en stor sirkel og del den i 8 «pizzastykker». Legg på ketchup, ost og skinke i den brede enden av hver del. Start med den brede enden og rull den sammen til et horn. Legg den med den tynne delen under hornet på et bakepapir.
-
Dekk over med et kjøkkenhåndkle og la hornene etterheve i 30 minutter.
-
Varm opp ovnen til 200 grader.
-
Stek hornene på midterste rille i ovnen i 10 til 12 minutter.
Antall porsjoner:
- 250 gram siktet hvetemel
- 250 gram sammalt hvetemel, finmalt
- 0.25 ts tørrgjær
- 0.5 ts salt
- 150 gram Soft Flora Steke og Bake
- 1 stk egg
- 3 dl melk, romtemperert
- 1 dl ketchup (kan sløyfes)
- 100 gram ost
- 100 gram skinke
- 2 ss sesamfrø
Produkter i oppskriften

Kommentarer