
Grovt langpannebrød med yoghurt og solsikkefrø
Slik gjør du
-
Bland sammen sammalt hvetemel, hvetemel, tørrgjær og salt i en bakebolle. Tilsett vann, yoghurt og honning, og elt ingrediensene i en kjøkkenmaskin i 15 minutter eller til du har en glatt deig som slipper bollen.
-
Dekk til bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast, og la den heve til den har doblet i størrelse, ca. 1 time.
-
Ha deigen over i en langpanne med bakepapir (35×25 cm) og trykk den ut i formen. Bruk en kniv eller pizzaskjærer og del deigen opp i like store deler, for eksempel 4×3.
-
Dekk til langpannen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i 45 minutter.
-
Varm opp stekeovnen til 200 grader.
-
Pensle deigen med vann og dryss over solsikkefrø.
-
Stek langpannebrødet på midterste rille i ovnen i 25 minutter, eller til det har fått en gyllen farge.
-
La langpannebrødet hvile i 10 minutter før du serverer det rykende ferskt med ditt favorittpålegg.
Antall porsjoner:
- 450 gram sammalt hvetemel, finmalt
- 400 gram hvetemel
- 1 pk tørrgjær
- 1 ts salt
- 4 dl vann
- 3 dl yoghurt naturell
- 2 ts honning
- 2 ss solsikkefrø
Laget nettopp denne oppskriften. De ble utrolig saftige og gode. Noe av det bedre jeg har laget. Anbefales!
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! ☺️