
Havreboller med rosiner
Slik gjør du
-
Ha siktet hvetemel, havremel, sammalt hvetemel finmalt, sukker og tørrgjær i en bakebolle.
-
TIPS: Du kan lage havremel selv ved å kjøre havregryn fint i en blender.
-
Tilsett romtemperert melk og egg, og elt med en kjøkkenmaskin på middels hastighet i 10 minutter.
-
Tilsett kald Soft Flora Steke & Bake i terninger, og elt blandingen godt sammen med en eltekrok på lav til middels hastighet til deigen slipper bakebollen og har en glatt og fin overflate. Dette tar cirka 10 minutter.
-
Tilsett rosinene til slutt, og elt i ca. et halvt minutt – til rosinene har blandet seg godt inn i deigen.
-
Dekk bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast, og la deigen heve på kjøkkenbenken i til den har doblet i størrelse, cirka 1 time. Ved å bruke et fuktig kjøkkenhåndkle unngår du at overflaten på deigen tørker ut under heving.
-
Del deigen i cirka 15 emner og trill til boller.
-
Kle et stekebrett med bakepapir, og legg havrebollene med rosiner på stekebrettet. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.
-
Varm opp stekeovnen til 225 grader.
-
Visp sammen egget i en bolle, og pensle bollene. Dryss over litt havregryn til slutt.
-
Stek på midterste rille i 10-15 minutter, til bollene er gjennomstekte og har en fin gyllen farge.
-
Avkjøl havrebollene på en rist før servering.
Antall porsjoner:
- 300 gram siktet hvetemel
- 300 gram havremel
- 200 gram sammalt hvetemel, finmalt
- 100 gram sukker
- 1 pk tørrgjær
- 4 dl melk (romtemperert)
- 1 stk egg
- 125 gram Soft Flora Steke og Bake
- 100 gram rosiner
- 1 stk egg til pensling
- 2 ss havre
Produkter i oppskriften

Kommentarer