Blomkålsalat

Enkelt
15 min.
Blomkålsalat er en lett og frisk tilbehørsalat som passer ypperlig til grillbordet. Blomkål er en god kilde til vitamin C, i tillegg til å ha en god og mild smak som egner seg godt som tilbehør til grillmat som laks og magert kjøtt. Når blomkålen er rå beholder man også flere av næringsstoffene, som blant annet folat.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Del blomkålen i små buketter.

  2. Bland sammen Vita hjertego’ Lettmajones, lett creme fraiche og eplecidereddik i en bolle, og rør godt om.

  3. Finhakk vårløk og bladpersille, og vend det inn i majonesblandingen sammen med blomkålen. Smak til med litt nykvernet pepper.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Lettmajones pakningsbilde

Vita Hjertego’ Lettmajones

Kommentarer

  • Bruker
    Sissel

    Erstatt eplecidereddik med cironsaft og ta en liten ts sukker i, så blir den helt perfekt. Har du litt tørket ramsløk og ha i blir det drømmen!

    • Bruker
      Liv

      Enig og lag gjerne broccoli salat på samme måte men med en liten finhakket løk og en liten håndfull rosiner i

      • Mills
        Cecilie,

        Takk for gode innspill til variasjon, Liv! Det blir nok mye både brokkoli- og blomkålsalat i sommer 😊

    • Mills
      Cecilie,

      Ramsløk er perfekt å bruke i denne salaten! Takk for tipset, Sissel 😊

Lignende oppskrifter