Enkel hjemmelaget tomatsuppe fra bunnen

Enkelt
20 min.
Tomatsuppe er deilig, varmende hverdagsmat. Denne grunnoppskriften er laget med få ingredienser og gir en fyldig tomatsuppe med masse tomater - som er klar på bare 20 minutter. Fyll på med fullkornspasta, kokt egg eller creme fraiche og server rundstykker ved siden av for å få et måltid som metter lenger.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Skrell løk og hvitløk.

  2. Kutt løken i terninger.

  3. Finn frem en stor gryte.

  4. Surr løk og hele fedd med hvitløk i Optimal olje på middels varme til løken er blank og myk. Dette tar ca. 5 minutter.  Pass på at løken ikke blir brun, det setter smak på suppen.

  5. Tilsett i pepper, tomatpure, basilikum, hakkede tomater i gryten sammen med løken.  Kjør det glatt med en stavmikser.

  6. Tilsett buljong og la suppen putre i ca. 10 minutter før servering.

  7. TIPS: Bruk smaksnøytrale, raffinerte oljer når du steker. Kaldpressede oljer spruter mer, og kan under høy temperatur danne dårlig smak og lukt. 

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Optimal Olje

Vita hjertego’ Optimal olje

Kommentarer

Lignende oppskrifter