Enkel hjemmelaget tomatsuppe fra bunnen
Tomatsuppe er deilig, varmende hverdagsmat. Denne grunnoppskriften er laget med få ingredienser og gir en fyldig tomatsuppe med masse tomater – som er klar på bare 20 minutter. Fyll på med fullkornspasta, kokt egg eller creme fraiche og server rundstykker ved siden av for å få et måltid som metter lenger.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Skrell løk og hvitløk.
2. Kutt løken i terninger.
3. Finn frem en stor gryte.
4. Surr løk og hele fedd med hvitløk i Optimal olje på middels varme til løken er blank og myk. Dette tar ca. 5 minutter. Pass på at løken ikke blir brun, det setter smak på suppen.
5. Tilsett i pepper, tomatpure, basilikum, hakkede tomater i gryten sammen med løken. Kjør det glatt med en stavmikser.
6. Tilsett buljong og la suppen putre i ca. 10 minutter før servering.
Tips!
Bruk smaksnøytrale, raffinerte oljer når du steker. Kaldpressede oljer spruter mer, og kan under høy temperatur danne dårlig smak og lukt.
Tomatene ville jeg delt i fire og bakt i ovnen før jeg hadde de i kjelen
Hei Jan Fredrik! Det høres nydelig ut å bake tomatene i ovnen, og flott med din egen vri på denne oppskriften. Det er også mulig å bruke hakkede tomater på boks, hvis en ønsker det. Lykke til med matlagingen! 🙂
vi har mat og helse. vi gleder oss mye til og lage dette.
Hei! Så hyggelig å høre at dere vil bruke oppskriften i mat og helse-faget på skolen. Lykke til, håper det smaker! 🙂