Havregrøt i mikrobølgeovn

Enkelt
5 min.
Vil du ha varm havregrøt i en fei, kan du enkelt tilberede grøten i mikrobølgeovnen. Da minimerer du også oppvasken. Du kan med fordel spise havregrøt hver dag. Havre er en kilde til betaglukan, en type kostfiber som har vist seg å bidra til å opprettholde normale kolesterolverdier. Du kan variere denne grøten ved å bruke andre typer av bær eller frukt, for eksempel persimon, appelsin, fiken, pære eller banan.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Rør sammen havregryn, melk og salt. Bruk en stor kopp eller skål med høye kanter for at ikke grøten skal koke over, og pass på at skålen tåler mikrobølgeovn.

  2. Kok grøten i mikrobølgeovnen på full effekt i 1-2 minutter. Rør godt om og kok videre på full effekt i 1-2 minutter til. Hvor lang tid det tar avhenger av hvor mange watt makseffekt er på din mikrobølgeovn. Vær obs på at grøten tykner mer når den har fått avkjølt seg litt.

  3. Legg en liten håndfull av blåbærene til side. Mos resten sammen med honning med stavmikser eller gaffel.

  4. Topp havregrøten med peanøttsmør, moste blåbær og hele blåbær.

Antall porsjoner:

  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 2 dl lettmelk
  • 0.25 ts salt
  • Forslag til topping:
  • 40 gram blåbær
  • 0.5 ss honning
  • 1 ss peanøttsmør

Kommentarer

  • Bruker
    𝙻𝚢𝚍𝚒𝚊♡︎

    Veldedig bra og enkel oppskrift

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Takk for hyggelig tilbakemelding, Lydia 😊

  • Bruker
    William

    Skal dette være en spøk eller? dette ble ikke havregrøt men havresuppe

    • Mills
      Marthe,

      Det var leit å høre, William! Jeg har justert ned mengden melk i oppskriften med 0,5 dl, det skal være riktigere. Takk for at du gjorde oss oppmerksomme på dette.

    • Bruker
      Konja

      Ver litt grein a

      • Bruker
        Konja

        William

        • Bruker
          Dust

          😂😂😂😂

Lignende oppskrifter