
Hjemmelagde fiskekaker med thai-inspirerte smaker
Slik gjør du
Fiskekaker:
-
Skjær fiskefiletene i biter og kjør raskt i en foodprosessor med kniver.
-
Skrell og rens grønnsakene og del dem i grove biter. Tilsett chili, hvitløk, ingefær, koriander, vårløk, egg, limesaft, limeskall, salt og pepper i foodprosessoren med fisk i.
-
Kjør til alt er blandet og farsen lar seg forme. Pulsfunksjonen gir god kontroll slik at du får ønsket konsistens.
-
Tips! Prøvestek en liten fiskekake for å se om du bør smake til farsen med mer lime, krydder eller salt.
-
Fukt hendene med kaldt vann og form fiskekaker som er cirka 5 cm i diameter og 1,5 cm tykke. Vannet gjør at farsen ikke kleber på hendene. Sett fiskekakene i kjøleskapet i 10 minutter før steking. Det gjør at farsen blir fastere og fiskekakene blir enklere å steke.
-
Varm opp Vita hjertego’ Flytende i en stekepanne på middels sterk varme.
-
Stek fiskekakene i cirka 5 minutter på hver side.
Sweet chili dipp:
-
Bland sammen Vita hjertego’ Lettmajones og sweet chili saus i en skål.
-
Smak til med limesaft, revet limeskall og nykvernet pepper.
Antall porsjoner:
- FISKEKAKER:
- 400 gram fersk sei (filet uten skinn og bein)
- 300 gram fersk torsk (filet uten skinn og bein)
- 0.5 stk rød chili
- 1 fedd hvitløk
- 5 gram fersk ingefær
- 2 ss fersk koriander
- 2 stilker vårløk
- 1 stk egg
- 0.5 stk lime (saft og revet skall)
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss Vita hjertego' Flytende
- SWEET CHILI DIPP:
- 100 gram Vita Hjertego' Lettmajones
- 2 ss sweet chili sauce
- 1 ts limesaft
- 0.5 stk lime, revet skall
- 0.25 ts pepper
Kommentarer