Røde linser er en fantastisk råvare som vi gjerne kan spise mer av. En kombinasjon av mye protein og fiber, gjør at linsene metter godt og lenge. Derfor passer de også godt i vegetariske retter som indisk daal, som er en krydret linsegryte med masse smak. Sødmen fra søtpoteten og den milde blomkålen gir fin balanse til den spennende krydderblandingen. Lag gjerne en stor porsjon, for linsegryten smaker minst like godt dagen etter.

Kommentarer

  • Jeanette

    Buljong er vell ikke bra for kolosterol?

    • Cecilie,

      Hei Jeanette! Grønnsaksbuljong inneholder svært lite fett, og brukes mest for smak. Du kan gjerne bruke vann i stedet for buljong. Da får retten en mildere smak, så du kan eventuelt justere med litt ekstra krydder. Lykke til 🙂

  • Beate Helms Ålien

    Nydelig rett!

    • Anne Cathrine

      Så hyggelig at oppskriften falt i smak, Beate 😊

  • Anne

    Kan man bruke tørkede røde linser? I så fall, hvor mange gram i denne oppskriften?

    • Anne Cathrine

      Til 4 porsjoner anbefaler vi å bruke ca. 1 dl tørre linser og 1 dl ekstra væske. Lykke til 😊