Kremet laks i ovn med soltørket tomat og spinat

Enkelt
30 min.
Med laks, spinat og soltørket tomat i en lett, kremet saus har du en super fiskemiddag som smaker nydelig. Jevningen gjør at du får en tykk og god saus selv om du bruker lett matfløte. Et annet lurt triks er å steke laksestykkene på den ene siden før de går i ovnen, da får de nemlig ekstra god smak og fin stekeskorpe. Hele retten er klar på en halvtime. Med en porsjon (125g laks) har du også dekket dagsbehovet for omega-3.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett komfyren på 200 grader. Del laksefileten i porsjonsstykker.

  2. Varm opp halvparten av Vita hjertego’ Flytende i stekepanne på middels sterk varme. Stek laksestykkene med skinnsiden opp i cirka 2 minutter til de har fått fin stekefarge. Legg over i en ildfast form med skinnsiden ned.

  3. Tilsett resten av Vita Hjertego’ Flytende og stek finhakket løk til den er blank og myk. Rør inn finhakket hvitløk det siste minuttet, men pass på at den ikke blir svidd.

  4. Rør inn ferdig vasket og renset spinat og la alt steke til spinaten har falt sammen.

  5. Hell over hvitvin (eller eplemost) og la alt steke til omtrent halvparten av væsken har fordampet.

  6. Pisk sammen et par spiseskjeer fløte og maisenna og hell over i stekepannen sammen med resten av fløten.

  7. Rør inn soltørket tomat i tynne strimler og la sausen koke opp. Smak til med salt og pepper.

  8. Hell sausen over laksestykkene og sett den ildfaste formen på rist midt i ovnen i cirka 15 minutter, til laksen er ferdig.

  9. Kremet laks i ovn smaker nydelig med fullkornspasta eller byggryn til.

Antall porsjoner:

  • 500 gram laksefilet uten skinn
  • 3 ss Vita hjertego' Flytende
  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 125 gram spinat
  • 0.5 dl hvitvin (eller eplemost)
  • 3 dl lett matfløte
  • 1 ts maisenna
  • 60 gram soltørket tomat
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Flytende

Vita hjertego’ Flytende

Kommentarer

  • Bruker
    Marit Helgerud

    Jeg lurte også på om dette med skinnside var en glipp 🙂
    Jeg brukte brennesle, der nye skudd finnes selv i september fordi jeg har sanket der tidligere.
    Jeg hadde i bl. a. vårløk, fennikel, paprika og miniplommetomat.
    I fløten blandet jeg inn litt av rekesuppen jeg serverte som forrett.
    Nydelig!

    • Mills
      Cecilie,

      Hei Marit! Så hyggelig å høre at laksen ble vellykket! Din variant høres nydelig ut. Håper du fikk forklaring på hva som var skinnsiden på fisken, og beklager forvirringen. 🙂

  • Bruker
    Eva Grøstad

    Får så liten tro på sånne oppskrifter som sier at jeg skal kjøpe laksefilet uten skinn og så skal jeg steke den med skinnsiden opp.

    • Mills
      Cecilie,

      Ja, forstår at det kan virke forvirrende, Eva 😅 Uansett om en fiskefilet har skinn eller ikke så har den en skinnside. På laks er det den siden med brunt/gråaktig fett – eller undersiden, om du vil. Håper oppklaringen gjør at du vil prøve oppskriften likevel. Lykke til 😊

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter