Med laks, spinat og soltørket tomat i en lett, kremet saus har du en super fiskemiddag som smaker nydelig. Jevningen gjør at du får en tykk og god saus selv om du bruker lett matfløte. Et annet lurt triks er å steke laksestykkene på den ene siden før de går i ovnen, da får de nemlig ekstra god smak og fin stekeskorpe. Hele retten er klar på en halvtime. Med en porsjon (125g laks) har du også dekket dagsbehovet for omega-3.

Ingredienser

4 porsjon

500 gram laksefilet uten skinn
1 stk gul løk
2 fedd hvitløk
125 gram spinat
0.5 dl hvitvin (eller eplemost)
3 dl lett matfløte
1 ts maisenna
60 gram soltørket tomat
0.5 ts salt
0.25 ts pepper

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Flytende
Vita hjertego' Flytende
Vita hjertego’ Flytende er en flytende margarin som egner seg godt til steking og i rører eller a… Les mer

Kommentarer

  • Heid Osnes

    Virkelig en «høydare». Har servert den flere ganger og får alltid gode tilbakemeldinger. Det kan nesten ikke bli for mye spinat – bruk gjerne 3-400 g.

    • Cecilie,

      Hei Heidi! Så hyggelig å høre at laksen falt i smak! Enig at det går fint an å bruke mer spinat i denne, takk for tips, og lykke til med matlagingen! 🙂

  • Liv Haugland

    Dette var kjempegodt! Vil servere det i syforeningen, Kan
    man gjøre alt ferdig på formiddagen og så steke det når gjestene kommer?

    • Cecilie,

      Hei Liv! Så hyggelig å høre at lakseretten falt i smak! Vi har ikke prøvd det selv, men det skulle ikke være noe i veien for at du ikke kan lage retten klar på forhånd. Da er det viktig å hurtig kjøle ned og la formen står i kjøleskap før den stekes videre når gjestene kommer. Lykke til! 🙂

      • Liv Haugland

        Takk for svar. Nå er det prøvd, og det gikk helt fint og det smakte like godt👍🏻😄

        • Cecilie,

          Hei igjen Liv! Så hyggelig å høre at det ble vellykket, takk for at du deler! 🙂

  • Marit Helgerud

    Jeg lurte også på om dette med skinnside var en glipp 🙂
    Jeg brukte brennesle, der nye skudd finnes selv i september fordi jeg har sanket der tidligere.
    Jeg hadde i bl. a. vårløk, fennikel, paprika og miniplommetomat.
    I fløten blandet jeg inn litt av rekesuppen jeg serverte som forrett.
    Nydelig!

    • Cecilie,

      Hei Marit! Så hyggelig å høre at laksen ble vellykket! Din variant høres nydelig ut. Håper du fikk forklaring på hva som var skinnsiden på fisken, og beklager forvirringen. 🙂

  • Eva Grøstad

    Får så liten tro på sånne oppskrifter som sier at jeg skal kjøpe laksefilet uten skinn og så skal jeg steke den med skinnsiden opp.

    • Cecilie,

      Ja, forstår at det kan virke forvirrende, Eva 😅 Uansett om en fiskefilet har skinn eller ikke så har den en skinnside. På laks er det den siden med brunt/gråaktig fett – eller undersiden, om du vil. Håper oppklaringen gjør at du vil prøve oppskriften likevel. Lykke til 😊

  • Solfrid Vatshaug

    Alternativ til spinat ?

    • Cecilie,

      Hei Solfrid!
      Hvis du ikke har spinat (eller ikke liker det) kan du prøve deg frem med andre grønnsaker du liker. Brokkoli, blomkål eller lignende – eller hva med frosne erter? Lykke til 😊

  • Lilian Tennung

    Vi brukte frossen spinat som vi tinte og kokte inn sammen med løk og hvitvin.
    Vi brukte kremfløte, det var det vi hadde, og det ble godt.
    Ved servering hadde vi sitron , det erstattet saltsmaken.

    • Cecilie,

      Det høres veldig godt ut, Lilian!

      • K

        Kult